Група StrringS закри фестивала Златната ракла

"StrringS" участваха в заключителната вечер на 5 ноември 2007 на престижния международен телевизионен фестивал "Златната ракла" в Пловдив. На трети ноември бяха обявени победителите в 32-то издание на фестивала, в препълнената зала на Новотела, в града на тепетата. Сред популярните лица, гости на събитието, бяха: Мартина Вачкова, Христо Мутафчиев, Димитър Цонев и др. Момичетата от "StrringS" изпълниха популярните си авторски композиции: "Полет" и "О.К.". Останалите гост музиканти бяха: Бон-бон гърлс и Георги Христов.

„От концертите и клубните ни изяви долавяме, че пиесите, в които има фолклорни мотиви се харесват и публиката реагира емоционално при изпълнението им, затова ще продължаваме да черпим мотиви от българския фолклор … „
     
От близо година група „StrringS”  има програма от авторски композиции и кавър пиеси в здраво хеви и рок звучене. На сцена те излизат подкрепени от музикантите: Василий Райков – пиано; Мартин Стоянов – бас китара; Васил Първановски – китара; Боян Георгиев – перкусии и Огнян Кьосовски (барабани).
      
Наскоро групата представи в родния ефир новия си сингъл: “Bring Back the Past”, който се задържа в челните места на рок класациите няколко седмици. За първи път групата експериментира с водещ вокал в музиката си. Певицата е Дени от група "Extremum”. Музиката е на Кирил Янев. Текстът е дело на Александър Стоянов, а аранжиментът е съвместна работа на К. Янев и StrringS. 

В момента групата работи около записите на дебютния си албум и около две нови композиции, които се надяват скоро да могат да представят пред клубната публика.

Можете да чуете новия сингъл на адрес: www.strings-bg.com

Сподели в: