Група Ajabez обявява последния си концерт

Група Ajabez ще излезе на сцената за последен път. Една от най-интересните банди на родната рок сцена през последните няколко години ще си вземе довиждане с публиката на 13 октомври 2011 г., в клуб MIXTAPE 5.
6 успешни години на сцената, над 150 концерта, отразявания в почти всички национални медии, хиляди докоснати приятели и фенове – това оставя в наследство бандата, която съвсем скоро след създаването си през 2005 г. е обявена от БНТ за най-добра млада група в България.

Ajabez ще остане в историята на българската рок музика и като първата банда, реализирала албум с над 200 продуцента. Това става възможно след като музикантите поканиха всички свои приятели да станат продуценти на албума Made by Friends, представен през есента на 2010 г.

Феновете ще запомнят Ajabez и като група, която смело експериментира не само с музикалните стилове, но дори и с различни видове изкуства. Музикантите от бандата са в основата на създаването на Еуфоризъм – едно от най-интересните арт събития у нас за 2009, в което модерният рок беше съчетан с абстрактно изобразително изкуство и поезия – пърформънс.

През последните 6 години посланието и музиката на Ajabez не само излязоха от границите на България, но стигнаха чак до бежанските лагери в далечната Уганда. До там барабанистът на групата Милен Райков пътува на две последователни хуманитарни мисии, а цялата банда се ангажира с популяризирането на бедственото положение на затворените в лагерите хора и набиране на средства за тяхната подкрепа.

За шоуто на 13 октомври музикантите от Ajabez няма да изневерят на себе си и ще предложат на своите приятели преживяване, което да запомнят завинаги. Последният концерт на Ajabez ще бъде предаван и на живо в интернет в ustream.tv, така че всички почитатели на бандата, които няма да стигнат до MIXTAPE 5 в София, да могат спокойно да кажат „Довиждане” на любимата си група.

Сподели в: