Група “032”

Група “032”

Първата boy група в България създадена на продуцентски принцип.
Група “032” са: Боби, Виктор, Коцето и Жоро.

Те са от Пловдив и се познават отдавна тъй като и четиримата споделят една и съща страст – музиката. Те учат професионално музика и пеене от деца. През годините се срещат на различни концертни и фестивални сцени, но тази на предаването “Хит – 1” си остава най-важната в историята им. Всеки един от четиримата е печелил 1 място именно на нея. Предаването изиграва и още една важна роля в живота на момчетата.
На един от тези конкурси, собственикът на музикална компания Stars Records е в журито и е силно впечатлен от двама от бъдещата група “032”. По-късно гледайки друго вече телевизионно издание на предаването, забелязва и останалите двама. Идеята на Атанас Янкулов да създаде българска boy банда по западен образец не е от днес, но през годините опитите се провалят. Този път той вижда изключителна възможност. Млади момчета, с невероятни гласови възможности и сценично присъствие. След като се свързва с един от тях и го кани на разговор, с изненада разбира, че те се познават.

Началото е поставено на 10 септември 2005 г. в офиса на музикалната компания. Четиримата започват да работят заедно, да мислят авторски песни В началото на ноември влизат в студиото на Графа да запишат първото си авторско парче. В началото на декември за изненада на всички те започват да получават покани за интервюта макар и все още никой нищо официално да не е съобщил за тях. Всички са на мнение – “Има време за интервюта – сега е време да правим музика. Това е нашата работа”. Следват няколко месеца, в които се работи по имиджа, сценичното поведение и нови песни, една от които те записват с Краси от Д2.
Първият сингъл на първата boy група в България създадена на продуцентски принцип от музикална компания Stars Records носи заглавие “Дай ми знак” (музика и аранжимент – Краси – Д2, текст – 032) Второто парче на 032 се казва “Ей така” и е по музика и аранжимент на Боян Христов, а текстът е на Росен Димитров.

 

Сподели в: