Група ТЕ на живо в Студио 5

Програма Студио 5 11.01 – 15.01.

The Sensual Bossa Nova & Blues

Почти по същото време, когато се подготвя карнавала в Рио, в Студио 5 ще зазвучат изпълнени с пареща страст или романтична меланхолия песни – на Жобим , Жоао Жилберто и американски джаз стандарти; ще замирише на тежък блус и свещи…
Кръвта ви ще закипи под звуците на барабаните – Емил Пехливанов.
Пулсът ще се слее с ритъма на контарабаса – Борис Таслев.
Сърцето ви ще запее сладко с мелодии от акордеона – Сандо Сандов.
Тялото ще потъне в топлата напевност на китарата – Александър Куманов.
….а онзи глас, който ще ви разказва страстни, тълни, нежни истории ще е на Невен Петрова…..
Студената януарска нощ ще стане по-уютна и красива за вас и нас – в Студио 5.
Билети: 7 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Христо Йоцов квартет в Студио 5
"I Remember Clifford"
11.01.2012 г. – 22 часа

Мишо Йосифов – тромпет, флюгелхорн
Милен Кукошаров – пиано
Димитър Карамфилов – бас
Христо Йоцов – барабани

“I Remember Clifford” е поредният проект на Христо Йоцов, представящ творчеството на велики джаз музиканти на сцената на Студио 5. През годините, във всичките си формации Христо Йоцов винаги търси и подкрепя изявата на млади музиканти и разпалва тяхната любов към джаза. В настоящия проект, наред с великолепния тромпетист Мишо Йосифов, ще видим и по-младите Милен Кукошаров и Димитър Карамфилов. Това е програма, посветена на една от иконите в би-боп джаза – тромпетиста Клифърд Браун.

Билети – 10 лв. на касата в Студио 5 и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg.

Музика без граници от приятели за приятели – Сашо Поповски квартет

На 12 януари от 19 часа в Студио 5 ще изградим джаз мост – между България и Македония, заедно със Сашо Поповски квартет и тяхната „Музика без граници от приятели за приятели”. С двама музиканти, гости от Македония, и двама български джаз вечерта ще бъде гарантирано не само международна, а със страхотна музика.
В джаз квартета участват:

Сашо Поповски – китара
Стефан Тасевски – саксофон
Емил Тасев – ударни
Димитър Карамфилов – бас

А ето какво ни разказва Митко Карамфилов за историята на формацията:
„С останалите музиканти се запознах още в първата година на следването си в Н.М.А. "П.Владигеров". През 2005г. двамата с Емо Тасев получихме покана от Сашо и Стефан да направим кратко гостуване-турне в Македония, където имахме няколко изключително успешни концерта в Битоля, Охрид и Скопие. Програмата ни включваше основно джаз стандарти : Майлс Дейвис, Съни Ролинс, Джо Пас, Уес Монтгомари и други любими, както и няколко авторски композиции на Сашо. Сега програмата ще е повече авторски ориентирана.”
Сашо Поповски в момента е един от най-успешните и търсени китаристи в Mакедония. Преподава китара и джаз импровизация в Битоля. Стефан, подобно на Сашо, в момента прави чудесна музикална кариера в Македония. Освен джаз той свири и в няколко етно проекта със страхотни македонски банди и също преподава в Битоля.
Заедно със страхотните им български колеги – добре познатите ни Емо Тасев и Митко Карамфилов, ще можем да ги чуем на 12 януари от 19 часа. Само в Студио 5 – клубът, където културите се срещат.

Билети – 8 лв. на касата в Студио 5 и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg.

Група ТЕ – като тях няма други! На живо в Студио 5 – 12.01

Винаги сме обичали група ТЕ – ентусиазмът им и страхотните им песни ни заразяват с очарованието си всеки път. Позитивни, музикални и свежи до безкрай – това са ТЕ!

В групата понастоящем свирят:

Преслава Пейчева – вокал
Ясен Велчев – клавишни
Стоян Янкулов-Стунджи – ударни
Кирил Кожушков – бас
Дарин Василев – китара

Стилът на групата е смесица от поп, фънк, диско и соул. Последният им албум – “Като нея” спечели наградата на БГ радио за "Албум на 2010". На 12.01.2012 в Студио 5 групата ще изпълни както песни от албума си, така и някои от по-старите им парчета в нов аранжимент и не на последно място най-новия си сингъл "С теб танцувам"! Ще чуем и някои световни хитове, пречупени през стилът на ТЕ. Често по време на клубните си изяви групата прави импровизации, съчетаващи музикантска класа и комерс, които се случват единствено и само на клубната сцена.

За да станете част от цялата тази магия, заповядайте на 12 януари – от 22 часа, ще бъдем в техния свят – група ТЕ в Студио 5.

Билети – 10 лв. на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на концерта.

Мирослава Кацарова Live

На 13 януари от 19 часа Мирослава Кацарова ни кани отново в Студио 5 – на вълшебен, сладък концерт с много красиви нежни песни. За магията, разбира се, ще допринесат – Живко Петров – пиано, Веселин Веселинов-Еко – бас и Христо Йоцов – барабани. Сред музикалните изкушения в програмата – освен боса нова пиесите и любимите джаз стандарти, ще можем да чуем и нови песни от предстоящия албум на Мирослава. Несъмнено, повод да се вълнуваме какво ни е подготвила за новата година водещата на любимото ни латино джаз предаване по Jazz Fm „Дезафинадо”.
Песни, които неусетно ще ни поведат по „Летните улици” на сладкото нищо-правене – „това е времето, в което можеш да се завърнеш към себе си и към нещата, които истински те вълнуват”, споделя певицата.
Чаровната джаз певица ни обещава един концерт, който няма да се води от точни правила и последователност, а ще изпълнен с много любов към джаз музиката и нейните почитатели – на 13 януари от 19 часа, по южните брегове на Студио 5.

Билети – 10 лв. на касата в Студио 5 и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg.

Михаил Йосифов секстет

Ако този месец искате да поздравите лично Мишо за поредния му посрещнат в началото на годината рожден ден, само да го видите как е, или да послушате как се справя със свиренето на тромпет, когато и да минете през Studio 5, вероятността той да е там е доста голяма. Ако клубът обяви конкурс за Музикант на месеца, Мишо със сигурност ще грабне наградата за януари за „Най-много концерти за най-кратко време на една и съща сцена”.
„Нова година – нов репертоар” е мотото, под което ще премине първият концерт на Михаил Йосифов секстет за 2012. Нови авторски парчета на Мишо и нови аранжименти на стари, но неизпълнявани досега от джаз формацията композиции, ще бъдат музикалният подарък от Мишо и компания за гостите на Studio 5 тази петъчна вечер.
Михаил Йосифов секстет са: Михаил Йосифов (тромпет), Атанас Хаджиев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (бас) и Димитър Димитров (барабани).

Билети – 10 лв. на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg,www.ticketstream.bg.

Буратино – детски театър по Алексей Толстой

Малко дървено човече с „дълъг, любопитен, остър нос”, с бяло-червена шапка с пискюл, облечено в червена блузка с бяла яка… Знаете кой е той, нали?
Палавата дървена кукла Буратино ви очаква в Студио 5 на 14 януари от 11 часа както за най-малките, така и за големите.
Детският театър по Алексей Толстой ще бъде игран за първи път на сцената ни. Той е създаден през далечната 1994 г. – и сега, толкова години по-късно ще пресъздадем магията му отново! Потопете се във веселата интересна история на Буратино, заедно с:

Павла Сивова, Теодора Илиева, Ния Русева, Виолета Христова, Марияна Колева, Кристиян Макаров, Валентин Пороманов

Режисьор: Тодор Янкулов

Музика: Тодор Янкулов

Билети – 5 лв. на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на концерта. 

Ангел Заберски и Брас Асоциация Биг Бенд 

Михаил Йосифов, Милен Петров, Мартин Ташев, Тодор Бакърджиев и Владимир Митин – тромпети; Велислав Стоянов, Божидар Василев, Димитър Стоев, Кирил Зафиров – тромбони; Димитър Льолев – алт саксофон, Денис Попстоев алт саксофон, Атанас Хаджиев тенор саксофон, Венко Георгиев – тенор саксофон, Сергей Сергеев – баритон саксофон; Стоян Янкулов – барабани, перкусии, Димитър Шанов – контрабас и Ангел Заберски – пиано, аранжимент и композиции

Ще представят виртуозни изпълнения на авторски пиеси, специално композирани за бенда от Маестро Заберски, както и произведения на Ленард Бърнстейн, Дюк Елингтън и още много „икони” в джаза. Концертът им носи определенията „бутиков” и „уникален”, потвърждение за което са думите на музикантите от „De Phazz”: „Бендът е един от най-страхотните, с които сме свирили досега. Те стават направо за Холивуд”.

Бендът е съставен от есенцията на джаз музикантите у нас и е единствен по рода си. Съставът е от 17 инструмента: 5 тромпета, 5 саксофона, 4 тромбона, бас, барабани и пиано. Брас Асоциация Биг Бенд е един от най-многобройните частни състави у нас, който чрез активната си концертна дейност доказа ниво характерно за световните сцени.

До музиката на Ангел Заберски и Брас Асоциация Биг Бенд може да се докоснем както чрез големите фестивални джаз проекти, така и чрез синия джаз салон на Студио 5. Концертът им е на 14 януари, 22.30 часа, 10 лв. вход.

За тях: http://vbox7.com/play:193e90c7
http://www.angelzaberski.com/intro.html

Билети на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на концерта.

Концерт-спектакъл „Музикално пътешествие в страната на приказките”

Оперети за деца

Най-доброто от детските мюзикъли!

Студио 5 предлага още едно страхотно забавление за деца през новата година! „Музикално пътешествие в страната на приказките” на Държавния музикален театър "Стефан Македонски" – той ще ни представи едно уникално забавление за малчугани. Не само интересно, весело и музикално събитие – децата ви ще могат да надникат в света на мюзикълите и да научат нещо ново и образователно.
Най-доброто от детските мюзикъли ще можем да чуем на 15 януари от 11 часа в Студио 5. В програмата ще има:
1. Снежанка и седемте джуджета – от Атанас Косев
2. Четиримата близнаци – от Георги Костов
3. Магьосникът от Оз – от Харолд Арлън

Страхотното изпълнение ще бъде на: Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски и Румен Григоров.

Акомпанимент на пиано: Вера Груева

Режисьор: Юлия Маринова

На 15 януари очакваме всички деца (а и не само) за концерт-пътешествието из най-великите детски музикални мюзикъли! В Студио 5, от 11 часа.

Билети – 8 лв. на касата на НДК, в Студио 5 и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg.

„Секс на екс”

„Секс на екс” – в Студио 5? Нима? Точно така, това е страхотната музикална комедия на Държавния музикален театър "Стефан Македонски", която ще представим и в нашия клуб – на 15 януари от 19 часа.

„Секс на екс” е хумористична постановка на ситуациите по мотиви от фарса на Габор Гьоргей и стихове на Петър Софрониев , с музиката на големия български композитор Димитър Вълчев ( 1929 – 1995 ). Произведението е наситено с искрящ хумор, остроумия и свежа ирония на обикновените човешки слабости . Смешни, нелепи случайности и недоразумения подлагат на големи изпитания искрените чувства на героите. Всичко това и още ще можем да видим, а и чуем в Студио 5. Постановката е и със специалното участие на самия Павел Поппандов! А екипът зад комедията е:

Участват: Николай Борисов, Зорница Дамянова, Станимира Василева, Емил Митрополитски, Алесандър Мутафчийски, Диана Банкова, Надя Понорска, Румен Григоров, Божанка Груева, със специалното участие на Павел Поппандов
Режисьор- Николай Борисов, Муз.ръководител – Светослав Лазаров, Сценография и костюми – Евгения Раева, Хореограф – Татяна Янева

Очакваме ви – за комедия на екс – на 15 януари от 19 часа, Секс на екс и много забавление в Студио 5!

Билети – 10 лв. на касата на НДК, в Студио 5 и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg.

Train Station

Влакът потегля от коловоз номер 5 – или по-точно Студио 5, в НДК, вх. А3, точно в 22 часа на 15 януари. Моля, всички пътници да се отправят към посоченото място, за да не изпуснат концерта на Train Station! Или познати ни като:

Кристина Георгиева – вокал
Емил Георгиева – китара
Валери Пастърмаджиева – бас китара
Георги Бакърджиев – барабани
Илия Градев – мелодика

Train Station е джаз и суинг банда, която първоначално
стартира като интернационално трио, но в момента вече е квинтет с постоянен състав. Train Station често могат да бъдат чути в софийските
клубове. Характерно за бандата е експериментирането със стилове като се смесват джаз и суинг със по-модерни стилове като хип хоп, фънк и дори дръм и басс. Те самите определят авторската си музика като Миш-маш Джаз.

Не изпускайте последния влак за най-експерименталния концерт на 15 януари – Train Station в Студио 5. Потегляме в 22 часа.

Билети: 5 лв. на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на концерта.

Сподели в: