Групата на Калин Вельов – в съвместен концерт с Frankie Morales

Frankie Morales – вокалистът на световноизвестната група на краля на латиното и петкратен носител на награда Грами – Tito Puente, ще излезе  за първи път на българска сцена заедно с българския перкусионист Калин Вельов и групата му Tumbaito. Това ще стане утре по време на фестивала Spirit of Burgas.

Роденият в Ню Йорк певец с пуерторикански произход от малък расте в света на латино ритмите. 14-годишен Frankie Morales започва кариерата си като бек вокал на латино легендата Joe Bataan, а през следващите 6 години има изпълнения с имена като Ismael Rivera, Ismael Miranda, Celia Cruz, Pellin Rodriguez и Cheo Feliciano. Следва първият му запис като вокал – Sabor Del Barrio, след което става вокалист на групата Bad Street Boys.

Безспорен успех в кариерата на Frankie Morales е поканата да се присъедини към известната група на петкратния носител на награда Грами Tito Puentes. Frankie Morales е с Tito Puente Orchestra от 1990 г. Записват заедно албумите Dancemania (1999) и Mambo Birdland (2000), последният от които печели Грами.

Дори и днес, 8-години след смъртта на Tito Puente, той продължава да е вокалист на групата и издава два свои албума – Mambo of the Times (2002) и A Toda Velocidad (2008).

На 17 август от 22 часа Калин Вельов и Tumbaito ще се представят на латиносцена, фестивал Spirit of Bugras, със самостоятелен репертоар.

Сподели в: