Гривната – от изцяло женски до модерен мъжки аксесоар

Гривната е създадена много отдавна и през времето винаги е носела определена символика относно това как, защо и къде да се носи. В различните краища на света гривната е означавала религиозно преклонение, статус, предпазване от зли сили. С времето обаче символиката отпада и започваме да гледаме на гривната най-вече като на моден аксесоар, предназначен за изящни дамски ръце. Отдавна този моден аксесоар не е предназначен само за жени, мъжете също носят гривни в името на добрия стил и външен вид.

Днес вече говорим за мъжките гривни, техните разновидности, модели и красота.

За да сложим край на вечния дебат: не, мъжките гривни в никакъв случай не изглеждат женствено, пошло или не на място. Стига аксесоарът да е правилно подбран, може да осигури перфектната визия.

На пазара можете да намерите мъжки гривни от всякакви материали като кожа, стомана, дърво или микс от тях. Този аксесоар осигурява по-ежедневен вид, като запазва цялостната визия елегантна и дискретна.

За по-приключенска визия гривната от паракорд е задължителна – лека и издръжлива, изработена от парашутна материя. За любителите на морето и морската тема изключително популярни и красиви са гривните с котви.

Ако държите на по-класическа и елегантна визия, най-подходящата гривна би била тази, която е изработена от кожа. Мъжките кожени гривни носят неповторимо чувство за стил, сила и мъжественост. Можете да ги намерите във всякакви цветове и форми, така че със сигурност ще има нещо за всекиго. Освен това, кожените гривни са издръжливи – колкото повече носите гривната, толкова по-добре ще изглежда тя, тъй като кожата ще става по-мека.

За ежедневните и по-неглиже визиите няма по-подходящ аксесоар от мъжките гривни от мъниста. Оцветени в различни цветове и с различни форми и големини, те могат да направят дори най-скучното облекло модерно и в крак с тенденциите. За да постигнете този резултат, заложете на цвят, който е модерен в момента, а за по-класическа визия се спрете на гривна от дървени мъниста в кафяв нюанс.

Сподели в: