Грешките на българските политици – отблизо на премиерата

На 9 юни (четвъртък) от 18:30 часа в книжарница „Сиела” в подлеза на СУ „Св. Климент Охридски” ще се състои официалното представяне на книгата „Грешките на българските политици” на журналиста Григор Николов (издателство "Сиела")

Книгата излезе в началото на месец май, но датата на премиерата умишлено бе насрочена за 9 юни – датата, на която през 1923 г. е отстранено чрез преврат правителството на Александър Стамболийски.

За книгата ще говорят журналистът Петко Тодоров и самият автор.

Книгата проследява историята на българ­ската политика – както външна, така и на местно ниво – от 1941 г. насам, засягайки по­вратни точки в историята на България като част от Европа още от края на XIX век.

 Авторът прави опит да даде логичен отговор на въпроса защо българските политици продължават да се лутат не само след 1944 и след 1989, а и днес.

Превратните времена раждат превратни герои. Кой всъщност е Иван (Ванче) Михайлов, жертва на какво стана Трайчо Костов и как Симеон Сак­скобургготски не успя да направи правителство през… 1956 г.? Това са само част разглеждани­те в изследването теми. За написването на Грешките на българските политици са използвани непубликувани документи от Държавна агенция „Архиви“ и Комисията по досиетата.

Сподели в: