Графити рисунки стават интериорен дизайн в стаите на столичен хотел

Тази събота, 17 август, започва генералното събитие на кампанията „Графити лято 2013”. В рамките на пет дни 18 райтъри ще покажат своето изкуство в стаите на петия етаж в Арт Хотел Симона.

Всеки графити артист участва с авторски проект, който е предварително одобрен от собствениците на хотела и показва индивидуалните им интерпретации по темата „Be Free!”. От 22 август, четвъртък, етажът ще бъде отворен като експозиция със свободен вход и всеки желаещ може да даде своя анонимен вот за стаята, която най-много му е харесала. За разлика от повечето графити фестове, в конкурса „Be free!” решаващият глас е на публиката.

Графитите ще ви отведат на различни пътешествия – от Рим, през Африка, гмуркайки се на океанското дъно, чак до България.

Мария-Елена, Даниел и Александър от OSM crew ще участват в конкурса със своя проект Африка”, който ще представи зашеметяваща гледка към саваната през ключалката.

Ще посетим и Рим с невероятния проект на Илиян – Illy23, който ще изрисува поверената му стая с картини от филма “Room in Rome”.

Мартин и Теодор от JuneKiss crew ще ви отведат в един различен свят „Морско дъно”.

С български пейзажи ще разнообразят хотелско студио и L.O.V. crew.

Сред участниците има двама млади 17 годишни райтъри – Андрей и Емил – по-известни в графити средите като Estel и Wytwo.

Летящата стая”, „Гълъби”, „Де/Конструкция” и други разнообразни проекти ще покажат, че графитите могат да бъдат изкуство, а не вандализъм.

Хотелът ще постави табела с инициалите на графити артистите в стаята, в която са работили, за да популяризира уменията им.

Освен уникалната възможност да докажат своя талант, графити артистите се борят и за сериозни парични награди и почетни статуетки.

Тримата победители ще спечелят:

Първа награда – 1000лв.
Втора награда – 700лв.
Трета награда – 500 лв.

На 22 август започна и онлайн игра във Фейсбук, като победителите в нея ще спечелят романтична вечеря за двама в ресторанта на Арт хотел „Симона” и нощувка в стая по избор именно на Графити етажа.

Кампанията „Графити лято 2013” започна на 6 юли тази година с три уъркшопа и е безпрецедентна по своята същност. За първи път в България частна организация дава възможност на райтърите да докажат, че графити изкуството може да играе главна роля в интериорния дизайн.

Графити "Лято 2013" ще бъде закрито официално на 13 септември с голямо финално парти, на което ще бъдат обявени победителите от конкурса на петия етаж.

Снимка 1: Broke
Снимка 2: Room in Rome

Повече за авторите и проектите им:
Какво разказват графитите?

Сподели в: