Графити академия 2016 продължава с безплатни уикенд работилници

Sprite Graffiti Academy 2016 @TheSite започна през месец юни и ще продължи до 20-ти август. Академията е със свободен достъп и напълно безплатна. Всички желаещи да освежат горещите летни уикенди и да получат шанс за urban trip до Барселона, могат да се включат като се запишат на място (Event & Community centre TheSite /ул. КаменАндреев 15-17/) или като изпращат своите скици, съобразени със седмичните теми, на Facebook страницата Sprite Graffiti Fest (https://www.facebook.com/SpriteGraffitiFest/)

Испанският графити артист VINO пристига в България по покана на "Sprite Graffiti Academy 2016". VINO ще стане част от закриващото събитие на тазгодишните активности около академията и за среща с талантливи родни райтъри през месец септември.

Един от всички графити артисти, взели участие в Sprite Graffiti Academy 2016,ще получи страхотната възможност да замине за Барселона за обиколка на фабриката на Montana, разходка из галерията за street art и среща с местни райтъри от 27-ми до 30-ти октомври.

Седмичните теми на Sprite Graffiti Academy 2016@TheSite:
През юли бяха:
09-10 юли Theme: Shadow& 3D;
16-17 юли Theme: Inline&Outline;
30-31 юли Theme: Background;

През август остават:
06-07 август Theme: Composition;
13-14 август Theme: Letters;
20-21август Theme: Characters.

Ако сте навършили 14 години и искате да пробвате възможностите си с флакон в ръка, то началото на всички работилници от 11:00 ч. до 14:00 ч. (събота и неделя). Ако нямате възможност да присъствате на място, но имате свежи и готини идеи за скици по нашите седмични тематични workshop-ове, пращайте смело скици на Facebook страницата на Sprite Graffiti Fest (https://www.facebook.com/SpriteGraffitiFest/) и може да прекарате последния уикенд на октомври в Барселона.

За SpriteGraffiti Academy:
През 2015 г., ежегодният фестивал на графити артистите в България – SpriteGraffitiFest, променя своя формат и се превръща в SpriteGraffiti Academy. Новосъздадената графити академия е насочена към подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни и включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити-артисти. По този начин, младите райтъриимат шанса да усъвършенстват своите умения и да научат повече за множеството възможности за тяхната бъдеща професионална реализация. 

Сподели в: