Графика, живопис и архитектура – в самостоятелната изложба на Роберт Баръмов

Самостоятелната изложба на художника Роберт Баръмов под името "АрТхитектура“ ще бъде открита утре в софийската галерия "Париж".

Авторът е известно име в областта на графиката, с много национални и международни награди. Това, което публиката не познава, са неговите живописни творби, които провокираха галеристите да организират тази изложба.

Защо "АрТхитектура“? Защото това за Роберт Баръмов е бягството от бетонните кутии – една своеобразна алтернатива, която художникът би искал да сподели с почитателите на изобразителното изкуство. В смисъла на авторското понятие ( АрТхитектура) се съдържа единството между изящното и приложното, между живото и неживото, между флора, фауна и социум. В основата на концепцията е идеята за живот в изкуството, което дава външната визия и форма, към която добавяме функцията на архитектурните разпределения, дооформени с естествени флорални мотиви, създаващи илюзия за екологично сливане с природния релеф.

Графика, живопис и архитектура ще намерят пресечната си точка в една изложба, която цели да осмисли по по-различен начин заобикалящата ни среда чрез средствата на изобразителното изкуство.

Изложбата може да бъде видяна до 10 декември 2008 г.

 

Сподели в: