Графа и приятели пяха за „Oт любов към живота“

Със страхотен заряд и емоция Графа сътвори незабравимо преживяване за всички свои фенове в препълнената Зала 1 на НДК. Концертът „От любов към живота“ бе посветен на едноименната кампания на AVON срещу рака на гърдата. Всички присъстващи споделиха посланията за вярата в живота, които Графа и приятели отправиха от най-голямата сцена в България.

В уникалния концерт на живо Влади Ампов покани Белослава, Хилда Казасян, Сантра и Спенс, Любо и Орлин, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Колумбиеца и Diamante, Рут Колева. Заедно с музикантите Милен Кукошаров, Димитър Семов, Веселин Веселинов – Еко, Георги Янев, Мирослав Иванов представиха в нови аранжименти най-големите хитове на Графа и песните от последния му албум „Невидим“. На сцената те показаха на гостите по най-категоричния начин, че чрез музиката човек може да поддържа надеждата и любовта към живота.
В края на най-голямото събитие в кампанията срещу рака на гърдата тази година беше обявена и събраната до момента сума. Валентина Бешевишка, Маркетинг мениджър на AVON за Дунавския регион обяви: „Благодарение на всички вас тук днес, благодарение на огромната ни вяра и неуморния ни труд вече 9 години, днес сме щастливи да обявим, че само през 2011 година в кампанията „От любов към живота“ са събрани 191 000 лв. С тях ще дарим апаратура за седем нуждаещи се болници в цялата страна.“
Дарената до момента в кампанията сума надхвърля 1 милион лева. За девет години в рамките на кампанията „От любов към живота“ са осъществени над 23 000 безплатни прегледа за жени в цялата страна. Наред с това е дарена и апаратура за превенция на рака на гърдата. Усилията на AVON в кампанията са насочени изцяло в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме.

За кампанията на AVON срещу рака на гърдата в България:
Основна цел на кампанията от самото й създаване преди девет години е да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да съдейства за една по-достъпна профилактика. Информираността и превенцията могат да предотвратят развитието на болестта, тъй като ракът на гърдата е напълно лечим при ранно диагностициране.
Според официалната статистика на Български национален раков регистър всяка 10-та българка е застрашена от рак на гърдата, а всяка година от рак на гърдата в България заболяват над 3 800 жени.
В световен мащаб всяка година 1 000 000 жени се разболяват от рак на гърдата, а близо 200 000 жени умират от това заболяване – цифра, която не може да бъде пренебрегната, защото открит навреме, ракът на гърдата е лечим.

Сподели в: