Графа и Акага свириха заедно за благотворителната кауза "Върни Емо"

Графа, Акага и Орлин Павлов са музикантите, които изпълниха най-страхотните си парчета в подкрепа на каузата "Върни Емо". Извесните музиканти се събраха в клуб Бекстейдж на 16 април, за да изразят съпричастността си към трагедията, сполетяла Емил Харизанов.

Емо е 23-годишен талантлив художник и много силен човек, на когото съдбата поднася жестоко изпитание. Емо завършва Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”, след което е приет да продължи образованието си в Академията за приложни изкуства във Виена.

През лятото на 2008 година, при скок от кей, не по-висок от метър, в плитчина на Варненското езеро, Емил чупи пети шиен прешлен. След нелепия инцидент остава парализиран от гърдите надолу. Шансовете за пълно оздравяване са големи, но……не в България. Израелският неврохирург проф. д-р Трегер (директор на израелската клиника Льовенщайн), смята, че за възстановяването на Емо има над 90% шанс. Лечението е изключително скъпо и непосилно за възможностите на семейството на момчето.

От няколко месеца се провежда благотворителна кампания „Върни Емо”, която е насочена изцяло към събиране на средства за лечението на Емил. В подкрепа на каузата през месец април се провеждат 5 благотворителни концерта в клуб Backstage. Изпълнителите, които вземат участие в тях са:PHUTURE SHOK и PANICAN WHYASKER, ОСТАВА и Д2, ГРАФА, АКАГА и ОРЛИН ПАВЛОВ, SKILLER и FREE WILL SOCIETY (23.04), MIND TRIPS и UNLIMITED & RUTH (30.04).

Входът за концертите е 12 лева. Всички пари, които се съберат от благотворителната кампания са предназначени за лечението на Емил. До момента от различните инициативи в кампанията са събрани 160 000 лв. Необходими са още 320 000 лв.
Концертите за Емо ще продължат и през месец май.

Сподели в: