Грандиозно изпълнение на кантата „Александър Невски” вдигна на крака зала България

С бурни овации и цялата публика на крака завърши снощния концерт на Софийската филхармония под диригентството на Любка Биаджони. Повече от 10 минути продължиха аплодисментите за участниците в грандиозното изпълнение на кантата „Александър Невски” на Прокофиев – музикантите от Софийската филхармония, певците от хора „Светослав Обретенов” и мецосопраното Елена Чавдарова – Иса.

Огромната сила на тази пиеса се изразяваше във всеки жест на диригента Любка Биаджони, която с лекота и много страст водеше оркестъра и дори пееше с хористите. Тя очарова публиката с невероятно си сценично присъствие, а музикантите и певците се раздадоха до последната нота. Преди това предизвикателната пиесаМорето” на Клод Дебюси и премиерата на „Сърце на птица” на известния композитор Александър Текелиев силно развълнуваха почитателите на класическата музика, препълнили зала България. Текелиев, който бе почетен по повод седемдесет годишния му юбилей, също получи много овации и поздравления.

Днес Софийската филхармония продължава репетициите за съботния си концерт в Античния театър на Пловдив. Заедно с джазмена Васил Петров и под диригентството отново на Любка Биаджони те ще подарят на пловдивската публика два часа чисто удоволствие с „Класика и джаз под звездите” утре вечер от 20:00 часа. Концертът утре вечер е безплатен за публиката по идея на Mall Пловдив, а покани за него можете да намерите в самия магазин.

Още на Kafene.bg:

Класика и джаз под звездите в Античния театър в Пловдив на 16 юни

Любка Биаджони застава на диригентския пулт в изпълнение на кантата „Александър Невски”

Операта „Травиата” подарък за българските жени

Сподели в: