Грандиозен финал на Freemix tour в София

Грандиозен финал на Freemix tour с Globul на Васко Василев в София

Над 4000 хиляди почитатели на Васко Василев и компанията от великолепни музиканти събра снощи зала 1 на НДК за заключителния концерт на Freemix Tour с Globul. Благодарение на Globul, който не за първи път застава зад именития музикант, Васко Василев представи на публиката в залата „свободата” в най-новия си албум Free, както и любими мелодии от „Лауреат”.  Изпълнението на „Girls and Goblins” беше подкрепено от живото участие на три от певиците на хора „Мистерията на българските гласове”. За финала на първото турне на Васко Василев у нас пристигна и саксофонистът Хуан Антонио Рамирес, за да участва в изпълнението на „Oriental Hotspot”. Сред 13-те парчета от програмата на Freemix Tour с Globul беше и “Fragile” на Стинг, което прозвуча за първи път на българска сцена с нов аранжимент на Памела Никълсън. “Voodoo Violin”, “Shark”  и нова версия на “Nightingale” на Горан Брегович бяха част от впечатляващите парчета в програмата, която Васко Василев изпълни в компанията на Майкъл Мартин – кийборд, Фъргъс Жеранд – барабани, Тони Кантеро – китара, Жилберто Перейра – бандонеон, Антон Холоденко – електрически бас, Памела Никълсън – пиано и Лили Йончева – перкусии.
 
Цветана Манева, Явор Милушев, водещата на «Море от любов» Наталия Симеонова, световните шампиони Албена Денкова и Максим Стависки, водещият на «Островът на изкушението» Витомир Саръиванов и председателят на съвета на директорите на Нова телевизия Силва Зурлева бяха сред гостите на freemix-концерта с Globul в София.

Сърдечните аплодисменти на публиката върнаха Васко на сцената за три биса. Концертът завърши с много цветя от почитатели, кошници от министър-председателия Сергей Станишев, председателя на Герб Цветан Цветанов и Globul.
Днес Васко Василев заминава за Лондон, откъдето след три дни отпътува за Хонконг, за да участва в Новогодишната програма. През януари 2008 година, Васко Василев ще представи програмата на Freemix Tour в Мадрид.

Сподели в: