Градски четения 10 пред Театрална работилница Сфумато на тема "Машините"

Пред Театрална работилница Сфумато ще се проведе последният литмоб, защото на авторите им предстои да направят Антология на читателите.

Имате за задача да донесете текст, който е свързан с темата; прочетете го на глас и накрая го оставете в един специален литературен кош. Тъй като става дума за машини, донесете ги, ако искате, за илюстрация – можете да четете дори от тях, макар че накрая трябва да оставите в коша текста. Напишете на листа (освен автор и произведение) и своето читателско име, това е важно.

Точно в 18:00 часа на 3 юли, ще започне да чете някой от организаторите. Верижно, един по един, трябва да се включват всички останали, за да се достигне до точката на всеобщо едновременно четене. Малко се изчаквайте. Накрая оставяме текста в литературния кош и се разотиваме напълно. Тъй като е за последно – чао! Четем и заминаваме, като машини, казват организаторите на събитието.

Става дума за всякакви литературни и не-литературни машини (можете да ги донесете като илюстрация) – машини за кафе, пишещи машини, машината на времето, машини с машинисти, машини без машинисти, междузвездни машини, някаква машинка за бръснене, машината на машините, и разбира се – роботи, компютри, Голем, чудовището на Франкенщайн, машината на Тюринг, машините на Жул Верн и Леонардо…

Търсят се текстове за машини на всякакви езици, от всякакви времена, от всякакви места, не се ограничавайте. Лични, традиционни, преводни, новородени.

На листа, от който ще четете, е добре да има следната допълнителна информация:
. “Градски четения” (последният литмоб)
. „Машините”, 3 юли 2010
. името на автора и произведението + (ако е различно) името на този, който го e прочел на глас.

Времето и мястото: Събота, 3 юли от 18:00 часа. На алеята пред Театрална работилница Сфумато, София.

Сподели в: