Градски спортове в четвъртата неделя на „София диша” 2015

Фестивалът  ще се проведе на улица „Цар Иван Шишман“ от 16.00 до 22.00 часа

На 23-и август градският празник ще предложи на посетителите включване и обучение по петанк, лонгборд и тенис на маса, както и среща  с познатите от предишните три недели участници.

След 17.00 часа на затворената за автомобили улица „Цар Иван Шишман“ и в част от  улица. „Ген. Йосиф. В. Гурко“ ще се кара лонгборд благодарение на Temper Bоards, които ще предоставят новите си модели дъски за тестване. Начинаещите ще могат да направят първи стъпки с Wildberries School, а напредналите ще покажат своите умения на Slide session. Най-добрите участници с лонгборд дъските ще получат специални награди от магазини Contrabanda. 

Какво може да предизвика и вдъхнови „градските“ момичета да излязат сред природата и  да започнат да живеят активно ще научим от Wildberries School –  кауза, която се стреми да популяризира здравословния начин на живот включващ и практикуване на любими спортове. За трите години организаторите са успяли да проведат над 40 уъркшопа по сноуборд, уиндсърф, уейкборд,  катеренe, йога, брейк денс, лонгборд и маунтинбайк, в които взеха участие над 500 момичета. „Така помогнахме на много от тях да изпитат нещо ново и вълнуващо, да открият своето ново призвание и сродни души да го споделят. Ще продължаваме да правим това и се надяваме да можем да зарадваме още повече момичета! Изразът „караш като момиче вече има друго значение“, споделиха от  Wildberries School.

От 16 до 20.30 часа, посетителите на фестивала „София Диша“ ще могат да играят тенис на маса пред 7-мо училище. Пред 133-то училище ще ни очакват майсторите в петанка – клуб Greenrebel, те ще учат и всички желаещи на този все по-бързо набиращ популярност в България градски спорт. Играта петанк е традиционна за Франция и означава “пие таке”, или събрани крака, играе се на правоъгълна площадка с размери 5 на 15 метра, не рядко и в междублоково пространство. Използват се топки от специална метална сплав, които тежат от 600 до 800 г, а диаметърът им е около 70 мм. Може да се играе индивидуално, по двойки или тройки, като обикновено се играе по тройки.

Естествено музиката на живо е в програмата и тази неделя.  От 16:00ч. Субфактор ще бъдат разположени на улицата под тента с колони, грамофони и плейъри като Vitya, Anatolkin и двамата водещи на предаването ще са зад пулта, за да забавляват посетителите на фестивала.

Фестивалът за градска култура „София диша” е част от Календара на културните събития на Столична община. Фестивалът популяризира по иновативен начин централните софийски улици, спомогна за развитието на техния самостоятелен образ и зададе посока на реализирането им като запазени марки за столицата.

Очаквайте ежеседмична информация за следващите фестивални дни, както и новини на http://sofiadisha.com/

Сподели в: