Готик легендите Crematory и Evergrey се завръщат в София

След успешното гостуване на немските готик легенди Crematory миналата есен в София, сега Felix и компания се завръщат на българска земя на 19 септември 2009 от 18 ч. отново в зала Христо Ботев. Заедно с тях на сцената ще излезе не кой да е, а шведските дарк/прогресив/пауър герои Evergrey, за които това също е второ идване в България след концертите им в София и Пловдив през 2007г.

Съвместното шоу на обичаните от множество метъл фенове у нас две банди е под надслов „Pill Against Depression Festival“ и ще стане факт по покана на новата музикална компания Mask Music.

Подгряващите банди, които ще загреят публиката преди изявата на хедлайнерите Crematory и Evergrey, все още се уточняват.

Организаторите гарантират, че за концерта на 19 септември ще бъде подсигурен същият безупречен звук в зала Христо Ботев, на какъвто публиката стана свидетел на миналогодишното шоу на Crematory – като с това бе разбит мита, че първокласно озвучаване е непостижимо в спортна зала.

Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim като първите 300 броя са на промоционална цена 30 лв, на предварителна продажба – 35 лв и 45 лв в деня на концерта.

Само преди година, след стегнат сет от взривоопасни хитови изпълнения от актуалния албум „Pray“ и множество класики, Crematory обещаха, че непременно ще ни посетят отново и ето че това става факт дори по-рано от очакваното.

„Още с първите си възласи българската публика ни зареди с невероятна енергия и ни дадоха стимул да направим едно от най-добрите ни шоута за миналата година въобще. Тази година със сигурност отново ще дадем всичко от себе си като включим и още изненади“ категоричен е барабанистът Маркус Юлих.

Гостуването на Evergrey у нас е по повод представянето на последния им студиен албум „Torn“, издаден през септември 2008 от Steamhammer/SVP. Още с излизането си творбата директно заема четвърто място в официалната шведска класация за албуми и е високо оценен от редица престижни специализирани списания.  Фронтменът на Evergrey Tom Englund определя „Torn“ като модерна смесица от „In Search of Truth“ и „Recreation Day“. „Парчетата са много китарни и атмосферични – имат точно това звучене, което феновете очакват от нас“ добавя още той.

„Torn“ е едно своеобразно завръщане към корените, продуцирано лично от Tom Englund и барабаниста на Evergrey Jonas Ekdahl. В София заедно с тях ще свирят още Henrik Danhage (китари), Rikard Zander (клавири) и свирилият в Stratovarius Jari Kainulainen, който замени на баса Fredrik Larsson.

За повече инфо:
www.crematory.de
http://www.myspace.com/crematorymusic
www.evergrey.net
http://www.myspace.com/officialevergrey

Сподели в: