Гостува ни нашумялата испанска писателка Клара Санчес

Не пропускайте уникалната възможност да се запознаете с Клара Санчес, едно от най-безспорните имена в съвременната испанска проза!

На 14 май от 19 часа нашумялата испанска романистка ще се срещне с читателите в столицата в книжарница Сиела Ректората. Жаклин Вагенщайн ще представи творчеството на Санчес и двата й бестселъра, издадени у нас. Водещ на събитието: Анастасия Карнаух.

На 13 май, в рамките на поредното издание на Нощ на литературата в София, в сградата на Съюза на архитектите в България на ул. Кракра 11 можете да чуете откъс от „Небето се завърна” в изпълнение на Ирмена Чичикова. Романът е на Издателство "Колибри".

Клара Санчес ще посети и град Пловдив, българският кандидат за Европейска столица на културата! Срещата ще се състои на 15 май от 19 часа в пловдивската книжарница Хеликон на ул. Княз Александър І, № 29.

Наскоро излезе българското издание на „Небето се завърна”, магнетичен разказ за цената на успеха и сбъднатите пророчества, за илюзиите, способни да превърнат бъдещето в кошмар. Санчес е позната у нас и с психологическия трилър за наследството на нацизма „Това, което името ти крие”, напомнящ филмите на Хичкок и Полански. 

Клара Санчес живее в Мадрид, а в биографията си има 11 романа, издадени в стотици хиляди екземпляри. През 2010 г. печели Надал, най-старият литературен приз на Испания, а година по-късно е удостоена и със Златния медал Кастилия – Ла Манча. През 2013 г. „Небето се завърна” се сдоби с престижната награда Планета, която в стойностно изражение се нарежда непосредствено след Нобеловата награда. 

Срещата в София се осъществява с подкрепата на програма „Творческа Европа” на Европейската комисия и любезното партньорство на Институт Сервантес.

Още за книгата прочетете тук.

Откъс от книгата прочетете тук.

Този издателски проект е финансиран с подкрепата на програма „Творческа Европа“ на Европейската комисия.

Сподели в: