Госпъл концерт в памет на Майкъл Джексън

Най-известната госпъл формация в Америка – Харлем Госпъл Хор – хорът в който покойният крал на попа Майкъл Джексън е пял като дете и формацията, която лично настоящият президент на Америка Барак Обама избира да подкрепи предизборната му кампания, ще гостува в България.

Харлем Госпъл Хор ще посети четири български града у нас в рамките на световното си турне в памет на големия Майкъл Джексън под надслов „Концерт на надеждата“:

10 ноември – Варна, Дворец на културата и спорта
11 ноември – Бургас, Бургаска опера
12 ноември – София, зала 1 на НДК
13 ноември – Пловдив, палата № 3 на Международен панаир Пловдив

Билетите за четирите ексклузивни концерта на Харлем Госпъл Хор у нас са вече в продажба и могат да бъдат намерени в разпространителската мрежа на Eventim, магазини Германос, М Свят и Пикадили на цени между 20 и 50 лв.


За Харлем Госпъл Хор
:
Хорът е основан през 1986 г от Алън Бейли, работил с Джаксън Файв през 70-те. (едни от първите големи изяви на Майкъл Джексън). Бейли се вдъхновява по време на празненство в чест на д-р Мартин Лутър Кинг в Котън клуб, Харлем и събира най-добрите певци и музиканти от афроамериканските църкви в Харлем и района на Ню Йорк.

Музиката  на Харлем госпъл хор вече повече от 20 години заразява  стотици хиляди души по целия свят с посланието си за любов и вдъхновение. Динамичните изпълнения на хора имат за цел да създадат едно по-добро разбиране за афро-американската култура и вдъхновяващата музика, наречена Госпъл. Всяка изява на Харлем Госпъл Хор преминава под мотото за обединение на народите и насърчаване на обич  и взаимно разбирателство помежду им. Основна част от мисията на хора е и набирането на средства за детска благотворителност.

В този век на надежда и промяна гласовете на хора отразяват възраждането на културата на Харлем. Музиката на Харлем Госпъл Хор е освободена, зареждаща с радост и вдъхновение. Госпъл химните на момичетата и момчетата от хора докосват дълбините и на най-суровата душа и я издигат до ангелски висини – всяко изпълнение оставя публиката без дъх.

Сподели в: