„Господ слиза в Атина” роман на Александър Секулов

Господ слиза в Атина” е нов роман на Александър Секулов, автор на три от магическите книги през последните години – „Колекционер на любовни изречения”, „Малката светица и портокалите” и „Островът”.
За написването му писателят живее в палатков лагер на протестиращи анархисти в Гърция.

Книгата разказва историята на четирима души сред горящите улици на Атина през лятото на 2011-а.
Бивш банкер, Александър Веренски е елегантен анархист с остър поглед и отегчена мисъл.
Фред Цимерман е кореспондент на световна агенция и мълчи за причината да пътува – жена, с която е прекарал хипнотична нощ.
Клер е жена, която прави любов и разказва, за да спасява мъжете около себе си.
Господ носи карирана риза, кара кола из мексиканската пустош, пуши царевични цигари и пие кактусово вино, докато светът се готви да се разпадне с удоволствие.
Уличните сражения в Гърция, терорът в Европа и крахът на борсите са епичен фон на въпросите, които книгата задава.
Колко трябва да имаш, за да разчистиш всичко? Как се живее сред нищото на оставащото време? Слага ли мирът край на спекулативния свят? Рухва ли идеята за държава?

Господ слиза в Атина” е книга за личното бягство, за разрушителната страст, за братството на анархията, за прелъстяването на революцията. Неистов роман за човека сред разпукването на времето и познатия свят.

За книгата:

Докато възмутени тълпи пълнят площадите като гаранция, че имат бъдеще, двама мъже бягат от света като доказателство, че имат настояще.
Елена Алексиева

В романа Господ е пътуващ анархист, хипохондричен мислител, луксозен революционер, аристократ на фалирало време.
Таня Петрова

Александър Секулов е роден на 6 януари 1964 година. Автор е на книги със стихове /„Карти и географии”, „Възхитително и леко”/, на сборници с есета /„Високите каменни хълмове”, „История на минималната съпротива”/, на пиесата „Светли хотелски стаи”. Колумнист. Носител на национални литературни награди.
Собственик на емблематични пространства за култура и изкуство – клубовете „Петното на Роршах” в София и Пловдив, „Конюшните на царя” в Старинен Пловдив.
Създател на Модерна академия по изкустватаСиндикат” и Литературен клубSpirt & Spirit”. Драматург на Драматичен театър – Пловдив. Превеждан на немски, английски, унгарски, сръбски.

ИК "Сиела"

Корична цена: 10 лева

Още от този автор на Kafene.bg:

Александър Секулов: Българската литература е в най-прекрасното си здраве от години насам

"Островът" на Александър Секулов

Александър Секулов за българската литература – видео

Сподели в: