Горещи латино страсти завладяват Европа с премиерата на филма "Улични танци 2"

В продължението на световния хит „Улични танци” от 2010 г., звезди от цяла Европа демонстрират красотата и заряда на латино и хип хоп танците. За да победи най-добрия танцов екип в света, уличният танцьор Аш /Фалк Хенчел/ с новия си приятел и мениджър Еди /Джордж Сампсън/ се залавя да събере най-добрите улични танцьори в Европа. В Париж той неочаквано се влюбва в красивата танцьорка на салса Ива /София Бутела/.

Снимките на британската продукция са на забележителни места в цяла Европа. От Лондон през Париж, Амстердам и Берлин, талантливите танцьори събират екип, с който ще превземат публиката на финалната танцова битка.

Със зрелищно сливане на латино, хип хоп и улични танци, „Улични танци 2” е мащабна и дръзка продукция. Тя обединява някои от най-добрите млади танцьори на стария континент, които за първи път танцуват заедно и то в 3D, на голям екран.

София Бутела, която влиза в кожата на латино дивата Ева, е добре позната в танцовия елит по света. Родена в Алжир и отраснала във Франция, София танцува от 5 годишна и е участвала в две от турнетата на Мадона (Confessions и Sticky & Sweet). Участието й в множество музикални клипове и реклами я прави любимо лице на танцовите фенове. Макар във филма София да играе латино дива, тя е изпълнител на хип хоп и специално за продукцията за първи път се учи да танцува салса.

Екранните партньори на София Бутела са с не по-малко забележителни кариери в света на танците. Фалк Хенчел е роден в Лайпциг, но още преди да падне Берлинската стена семейството му се мести в Лондон, където Фалк бързо проявява своя талант и работи като танцьор с Бритни Спиърс, Марая Кери и др. В последствие започва да създава собствена хореография, мести се в Лос Анджелис и започва кариера на актьор. Последната му поява на голям екран преди „Улични танци 2” е във филма на Том КрузИстинска измама”.

Завръщане в продукцията, в ролята на Еди, прави Джордж Самсън. Победител в риалити форматa „Британия търси таланти”, Джордж танцува от дете и също участва в множество музикални клипове и реклами. През 2007 г. печели „Световният шампионат по улични танци” в категория до 16 г. Освен него в „Улични танци 2” се завръща и английската денс формация „Flawless”, които също са световни шампиони на Шампионата по улични танци и отново влизат в ролята на конкурентите на Аш и ЕдиThe Surge”.

Във филма участие взимат също Акай Осей-Мансфилд, който е и най-младия член на екипа, танцьорите Lilou и Skorpion от Франция, Steph, Betty и Dey Dey, b-boy Sambo, Niek, Kite и Dedson. Във филма специално участие има и шотландския актьор Том Конти в ролята на Ману.

Хореографията на хип хоп танците във филма е дело на Рич и Тоне Талауега, а на латино танците на Майкъл Фонтс и Шарна Бърджис. На режисьорския стол отново се завръщат Макс Джива и Даниа Паскуини.
Улични танци 2” излиза в 3D кината в България на 22 юни 2012 г.

Сподели в: