Горан Брегович представя Кармен

На половина вариатетен театър и на половина опера, тази необикновена музика съдържа реминсценции за Бизе, а също e и с балкански акцент.

За първи път се изпълнява в Италия през април 2004, след това в Буенос Айрес в началото на ноември, в Пиколо Театро ди Милано през декември 2004 г. и след това в Академия ди Санта Сесилия в Рим през март 2005 г. Спектаклите са последвани от италианско турне, няколко участия в Израел, а след това идват турнета в Германия, Франция и Испания.

След това Брегович поема два ангажимента за проекти. Единият е към Пиколо Театро ди Милано, които искат Брегович да направи версия на „Майка Кураж” от Брехт, която се поставя от един от най-обещаващите млади оперни режисьори – Робърт Карсън. Следващият голям проект е възложен от ECHO (European Concert Hall Organisation) и задачата е турне от шест до осем концерта през април 2007, водени от един от най-изобретателните млади диригенти –  Кристиян Ярви.

Междувременно, джипси операта „Кармен” на Горан Брегович се е сдобила с феноменален успех по целия свят, особено във Франция, където се изпълнява в Кабаре Соваж от 6 до 30 декември 2005 г. Благодарение на триумфалния успех на шоуто, Горан решава да запише нов студиен албум, включващ най-доброто от неговата музика.

„КАРМЕН”– удивителна, поразителна джипси опера с щастлив край! В този много силен албум, музиката на Горан смесва теми от ‘Carmen’ на Бизе с омагьосващи цигански песни. Оркестърът за сватби и погребения се потапя във водовъртеж от ритми, брас и гласове, които ни завладяват, опияняват и държат в плен до последна нота. В албума Горан Брегович изразява своето виждане за Кармен с рядко срещана енергия и чувствителност, навлизайки в теми от живота на героинята: прелъстяване, страдание и противопоставяне…и накрая удоволствието от една сватбена закуска!

Това е необикновена музика от един необикновен музикант, композитор и световна звезда!
В албума Горан Брегович изразява своето виждане за Кармен – приказка с щастлив край.

Албумът „Кармен с щастлив край по Горан Брегович” се издава на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс/Юнивърсъл Мюзик Груп с медийната подкрепа на радио "Веселина".

Сподели в: