Голямо DUB парти на 25 април

DUB сцената в България прави поредната важна стъпка в развитието си  – голямо парти на 25 април (събота) в BackStage с френски и български артисти. Тогава Zionlionz Soundsystem и Global Vision Circle ще обединят усилия с младия артист Daft DUB и майстори от могъщата френска DUB школа.
Това е логичната крачка след незабравимите концерти на Mad Professor и Zion Train.

Но какво е DUB музика? Принципът й е прост и затова универсален – върху основа от плътен бас и ехо ефекти можеш да строиш звукови структури, съдържащи елемени от всички музикални традиции и течения. Нейните корени  са в ямайските Sound Systems от 50-те и 60-те години на миналия век и подвижните диджей партита. DUB музиката е създадена и култивирана от визионери като Lee “Scratch” Perry и Osbourne “King Tubby” Ruddock.

Следите й в съвременната музика могат да се открият в артисти от ранга на Massive Attack, The Clash, PiL, The Orb, Underworld, Tricky, Bill Laswell, Chemical Brothers, Leftfield, The Beastie Boys, Asian Dub Foundation, Sublime и Thievery Corporation. Можете да чуете емблематична DUB песен тук.

BackStage – 25 април (събота) – 22 часа – 10 лева

Сподели в: