"Голо острие" – книга от бащата на съвременния трилър Дейвид Морел

Бившият охранител Кавано с изненада научава, че е получил в наследство фирмата, в която е работил допреди половин година… Така започва книгата "Голо острие" от бащата на съвременния трилър Дейвид Морел.

За книгата
Преди да реши какво да прави с компанията, той е нападнат от наемни убийци в ранчото си. Измъкнал се на косъм от опожарения си дом, Кавано трябва да открие защо е взет на прицел и кой стои зад нападението. Дали става въпрос за отмъщение на убийци, чиято мишена е спасил, докато е бил охранител? Или е някой бивш колега, който е искал да получи фирмата? Когато поема ръководството на охранителната компания, Кавано е изправен пред ново изпитание – серия от убийства на служители на фирмата и агенти на национални служби по сигурността. Разследването го отвежда до Ню Орлиънс. Там той ще се върне в далечното минало. Предстои му да довърши започната в детството игра, но този път залогът е собственият му живот.

За автора
Дейвид Морел е автор на  над  30 световно признати бестселъра. Обявен за баща на съвременния трилъров роман, световноизвестният писател е преподавал американска литература в университета в Айова, преди да се отдаде изцяло на писателската си дейност.                                    
Звездата на Морел изгрява, когато по романа му „Първа кръв” е заснет култовият филм „Рамбо” с участието на Силвестър Сталоун в главната роля. Последвалите две части допринасят за утвърждаването на Дейвид Морел като един от най-продаваните и уважавани съвременни писатели. Безапелационнният успех на романите му „Огнена Сиена”, „Двоен образ”, „Братството на розата” (по него е заснет хитов телевизионен сериал), „Шпионинът, който дойде на Коледа” и „Призрачни светлини“   печелят на автора не само обичта на читателите, но и признанието на критиката и колегите му.
Дейвид Морел не само пише страхотни романи, но и взема дейно участие в конференциите, посветени на съвременната литература. Той  се включва във всички големи форуми и събирания на писатели. Морел е един от учредителите на Международната организация на писателите на трилъри, в която членуват автори като Джеймс Патерсън, Сандра Браун, Кристофър Райх, Лий Чайлд, Дейвид Балдачи, Брад Тор, Клайв Къслър.  През 2009 г. той получи и почетната награда „Майстор на трилъра”.                                                           
С всяка своя следваща книга Дейвид Морел става все по-добър разказвач и майстор на напрегнатата интрига. Последният му роман –„Голо острие”–  е поредното доказателство за това.

На 18 октомври може да я намерите на книжния пазар.
Обем: 448 стр.                                                    
Цена: 14,95 лв.
Издателство "Хермес"

Сподели в: