"Голем" – консумацията като глобална епидемия – премиера в ДНК

Култура аними и ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс в НДК представят на 15 октомври, в 19:30 ч., премиера на спектакъла "Голем", чиято тема е консумацията като глобална епидемия.

Творчески екип:
идея и режисура: Анна Данкова
сценография: Станимир Генов
звук: trohi
костюми: Леда Екимова
с драматургичнотo съдействие на ghostdog

участват: Ива Свещарова, Виолета Витанова, Ирена Цветанова

фотограф: Боряна Пандова
изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов

Билети: 10 | 8 лв.
(на касите на Билетен център, НДК и час преди представлението на място в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформас)

„Голем“, по идея и режисура на Анна Данкова, е най-новото представление от програмата на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.

„Голем“ осмисля консумацията като глобална епидемия, като титанична центрофуга от ресурс–продукт–боклук, като емоционална, сексуална, ресурсна, пазарна, информационна конституция на живота.

„Голем“ аскетично избира рутинното действие на дъвченето на дъвка за единствено средство на театралното търсене. Дъвката е произведена, овкусена, химична, неразграждаща се. Единствената ѝ функция е удоволствието. След дъвчене дъвката се изплюва и се превръща в боклук.

„Голем“ изследва консумацията като партньорство с консуматива, като псевдо-сбъдване на неосъзнати и никога несвършващи мечти. Проектът интерпретира вечния блян по рай, завъртащ цикъла „пустота–консумиране–замърсяване“ в контекста на древния еврейски мит за героя Голем.

Представлението е финансирано от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2016 г. и Министерство на културата.

Сподели в: