Големият хит от Ибиса’07 – Heater на Samim

В края на всяко лято има по едно парче, чиято популярност се ражда на плажните партита в Ибиса и за което всички говорят дълго след това. Този път шампионът се нарича Samim със своя огрoмен хит Heater. Това е песента с най-оригиналното звучене тази година, комбиниращо минимъл хаус бас линия с луда мелодия на акордеон, която го превърна в най-големия денс сингъл на годината. Коментарите около изпълнението най-често са “тази песен не прилича на нищо, което сте чували преди” и в този смисъл не е изненадваща цялата суматоха, която се създаде около парчето.

След като се завърна в Англия от поредното си плажно парти в Ибиса, Пийт Тонг сподели, че това е “Най-великото изпълнение в Ибиса това лято”. Скоро вече всички говореха за Samim – Heater, a най-големите диджеи и най-престижните издания са единодушни, че това е песента с главно “П” на 2007 г.!

Самият Самим е швейцарец, но с ирански произход, който след увлеченията си по хип-хоп и индъстриъл музиката открива и своето призвание като диджей. 2004 г. е тежка за него, след като се разболява със сериозни съмнения за рак. Тогава той е принуден да изостави музиката си и да се лекува. Част от лечението си той прекарва в малко село във Франция, а по-късно споделя, че именно там е бил вдъхновен да напише парчето Heater, което съдържа изпълнение на акордеон, силно повлияно от френския фолклор.

Година по-късно Самим е успял да пребори болестта си и се мести в Германия, изцяло отдаден на музиката. Именно там той започва да работи с едни от най-големите имена на денс и хаус сцената, като става част от един от най-престижните денс лейбъли в света – Get Physical. Така започва историята на едно от най-интересните парчета за 2007 г. – Heater, което вече се превърна и в най-горещото изпълнение на световната клубна сцена.

Песента наистина създаде голям шум и попадна на челни места в абсолютно всички класации за електронна музика. Администраторите на един от най-популярните сайтове за даунлоуд на клубни парчета – djdownload.com, пък наскоро обявиха, че никой друг трак не е бил толкова търсен и купуван в цялата история на портала.

След като Heater стана хит в клубовете, радиата и интернет, дойде ред и до заснемането на видеоклип към изпълнението, което да му помогне да превземе и телевизионния ефир.

За да бъде запазен духът на изпълнението пък, операторският екип е посетил шест града в различни краища на земното кълбо – Пекин, Сидни, Ню Йорк, Делхи, Рио де Жанейро и Берлин. Единствената техника, която взели със себе си е камера, акордеон, i-Pod и слушалки. Те пускали парчето на различни случайно срещнати по улиците хора и заснемали техните танци и умения на акордеона. Това в крайна сметка е и видеоклипът на изпълнението, който вече се завъртя и по музикалните телевизии у нас.

Сподели в: