Големите хитове на Spice Girls

За първи път най-успешната гърл банда в света Спайс Гърлс събира в една колекция всички свои мега хитове. Слуховете за появата на този албум са вече минало и сега той е факт: Greatest Hits излиза на 12 ноември 2007 г. от EMI / Анимато Мюзик.

След лятото на 1996 чартовете никога няма да бъдат същите. Именно тогава британската група издаде дебютния си сингъл Wannabe, който застана директно на първо място в сингъл класацията на Великобритания. Оттогава Ема, Гери, Мел Би, Мелани Си и Виктория са непрестанно в центъра на вниманието, продадоха милиони албуми, обиколиха света, бяха на кориците на най-големите издания, разбиха всички възможни рекорди и се превърнаха в неотменна част от културата на родината си.

Чарт историята на бандата започва с Wannabe, който освен че оглавява брит класацията, атакува №1 позицията в още 30 страни през юли 1996 година, за да се стигне до днес, когато порасналите вече момичета се завръщат с две съвсем нови парчета Headlines (Friendship Never Ends) и Voodoo. Колекцията съдържа също и техните три поредни Коледни номер едно сингли (рекорд, който делят с Дъ Бийтълс) – 2 Become 1 (1996), Too Much (1997) и Goodbye (1998).

Новият сингъл Headlines (Friendship Never Ends) ще бъде официалната песен във Великобритания на кампанията за Нуждаещи се от финансова подкрепа деца през 2007 година. Момичетата ще дадат всички приходи от сингъла, който излезе официално на 19 ноември, за тази благородна кауза.

Издаването на албума с най-големите хитове на Спайс Гърлс предшества многоочакваното световно турне, което стартира с концерт на 2 декември във Ванкувър. Билетите за турнето се оказаха най-желаните за годината и лондонските дати бяха разпродадени за феноменалните 38 секунди. Поради изключителния интерес от страна на множеството верни фенове на групата, бяха добавени още 16 дати в Лондон, за които също вече няма свободни места.

С 55 милионни продажби от албуми, изумителни 9 сингъла във Великобритания, достигнали до номер 1, три коледни номер едно хита, и Wannabe – най-продавания сингъл за всички времена от дамска група, сега Спайс Гърлс нямат какво толкова да доказват, освен че техният характерен заразителен поп се завръща.

Сподели в: