Годишни награди на Асоциация „Българска книга“ – Рицар на книгата

На специална церемония снощи бяха връчени годишните награди на Асоциация „Българска книга“ – Рицар на книгата. Събитието се състоя в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Водещ беше миналогодишният рицар в категорията Електронни медии – радио и телевизия – Андрей Захариев, водещ на "Денят започва в библиотеката" по БНТ. Официални гости на тържеството бяха зам. министъра на културата проф. Мила Сантова, зам. министъра на образованието, младежта и науката г-жа Мариана Банчева, зам. кмета по култура и образование на Столична община д-р Тодор Чобанов.

В категорията Електронни медии – радио и телевизия званието „Рицар на книгата” се присъди на Георги Ангелов, водещ на "Денят започва с култура" по БНТ. Наградата (златна значка и почетна грамота) беше връчена от заместник-кмета на Столична община д-р Тодор Чобанов.

Почетният знак „Рицар на книгата” в категорията Печатни медии – вестници и списания тази година членовете на АБК присъдиха на Людмила Габровска, вестник „Монитор”. Наградата беше връчена от Иван Матанов, първи зам. главен редактор на вестник „Стандарт“, миналогодишен рицар в същата категория.

В категорията Интернет базирани медии тази година беше отличен Александър Кръстев за сайта „Аз чета”. Наградата беше връчена от Георги Грънчаров от блога Библиотеката – отличен със същия приз през миналата година.

Статуетката „Рицар на книгата” в категорията Политик или общественик с най-голяма роля за развитието на бранша тази година беше връчена на г-жа Калинка Попстефанова (зам. кмет по култура и образование в община Варна ) за личен принос и подкрепа в реализацията на проекта „Алея на книгата“ – Варна. Почетната статуетка беше връчена от зам. министър на образованието, младежта и науката, г-жа Мариана Банчева.

Сподели в: