Гледаме Майкъл Кийтън и Гари Олдман в "Робокоп" през февруари

Екшънът "Робокоп", римейк по едноименния класически филм на режисьора Пол Верховен, предлага на феновете изобилие от екшън, модернистична визия и силен актьорски състав. На прага на технологичната революция "Робокоп" показва защо човешкият елемент ще е винаги налице.

Отново в Детройт, но през 2028 г. Алекс Мърфи (Джоуел Кинаман) е любящ съпруг, баща и безупречно ченге, което дава най-доброто от себе си, за да ограничи престъпността и корупцията в града. След като е критично ранен по време на изпълнение на служебния си дълг, мултинационалният конгломерат и център на роботизираните технологии OmniCorp, решава да използва забележителните си възможности и познания, за да спаси живота му и да го превърне в изключителен полицай – получовек-полуробот.

OmniCorp произвеждат дронове – безпилотни апарати, които не само печелят американските войни по света, но и носят милиони долари на компанията. Намирайки идеална възможност в спасяването на Алекс Мърфи, управата на корпорацията решава, че е настъпило времето тези технологии да навлязат и в живота на обикновените американци. Докато в OmniCorp вече си представят по един Робокоп във всеки град и пресмятат милиардите приходи на техните акционери, пропускат да включат в сметките си, че в машината все още живее човек, чиято мисия е да брани справедливостта.

Освен шведа Джоуел Кинаман (ТВ сериала „Убийството“ и „Секретна квартира“), който ще видим в изцяло нова визия и лъскавия черен костюм на легендарното робоченге Алекс Мърфи, във филма участват:

Майкъл Кийтън („Батман“ и „Батман се завъща“) като корпоративния директор на OmniCorp с престъпни намерения Реймънд Селарс,

Гари Олдман („Черният рицар“, „Черният рицар: Възраждане“) като умопомрачения учен д-р Денет Нортън,

Самюел Джаксън („Отмъстителите“) в ролята на медийния магнат Пат Новак и

Аби Корниш („Високо напрежение“, „Sucker Punch: Измислен свят“) като търпеливата съпруга на Алекс Мърфи – Клара.

Сред другите актьори, които се присъединяват към продукцията, са Джаки Ърл Хейли („Тъмни сенки”), Майкъл К. Уилямс (ТВ сериала „Закон и ред”), Джей Барушел („Чиракът на магьосника”), Дженифър Ейл („Речта на краля”), Мари Жан-Баптист („Шпионски игри”) и др.

Режисьор на "Робокоп" е бразилецът Хосе Падиля, който през 2008 г. печели „Златна мечка” на филмовия фестивал в Берлин за трилъра „Елитен отряд”, провокирал глобална дискусия за насилието на полицията в Бразилия. Сценарият на продукцията на MGM и Columbia Pictures е базиран на едноименния филм на Едуард Нюмър и Майкъл Майнер от 1987 г. и е дело на Джош Зитумер и Ник Шенк. Продуценти са Марк Ейбрахам и Ерик Нюман.

Официалната световна и българска премиера на "Робокоп" е на 7 февруари 2014 г. в кината и IMAX.

Сподели в: