Гледайте DJ Adriam Gibson и танцувалното шоу на Perry Luise

Когато през 1996 година Ейдриан Гибсон  и Пери Луис  започват „Messin`Around” (пр. „Играя си ”) клубни музикални мероприятия в световно известния  „Jazz Café” клуб в Лондон , си мислят, че ако успеят да се задържат четири седмици , ще са богове. В крайна сметка това е  Jazz Café – водещият джаз клуб във Великобритания. Още повече идеята денс формация да организира партита бе и все още е уникално нещо, но защо не – те решават, че съчетаването на музика и танци е добра идея. Въобще не предполагат, че Мessin` Around ще се превърне в най-успешната клубна вечер в историята на Jazz Café и едно от най-посещаваните мероприятия в събота вечер в Лондон като цяло.
Messin` Around винаги са се гордяли с това, че са събитие, за тези, които ценят хубавата музика и че техните DJ-и работят здраво, ровейки се в мази и прашни складове пo целия свят, в търсене на Funk, Boogie, danceable Latin, за да са сигурни, че качеството е на ниво.
„Идеята на Messin` Аround е да пускаме музика, която те кара да станеш и да танцуваш, и се надяваме да сме постигнали целта си.”

„Като Jazzcotech танцьори, ние искахме да покажем, че всеки може да танцува на джаз и че никой не трябва да се плаши от тази идея. И така Messin` Around доразвива идеята с популярното „20 minute Jazz Dance Show”.
Членовете на Jazzcotech Dancers са от цяла Великобритания и са събрани заедно от Пери Луис, който основава групата в началото на 90-те.
Jazzcotech Dancers са танцували за и заедно с различни музикални величия и са участвали във всички големи международни музикални и джаз фестивали-St. Lucia, Montreux и North Sea Jazz Festival. „Танцували сме с безброй джаз и фънк групи и сме подгрявали известни изпълнители като James Brown, Maceo Parker, Jamiroquai, Incognito, Mark Murphy, Wynton Marsails, Jon Hendricks и други.

Пери Луис е познат като “the Funkiest & Jazziest” човек наоколо. Пери започва да ходи по клубове преди 30 години, обикалял е света и е работил с много от големите джаз и фънк изпълнители, както като DJ, така и като танцьор.

Ейдриан Гибсън започва като DJ на фестивала в Гластънбъри през 1989 и е работил като радио DJ десет години. Той е резидент DJ и мениджър музикални събития в световно известният клуб “Jazz Café” в Лондон в периода 1992-2008. През този период Ейдриан е отговорен за представянето на живо на световно известни музиканти пред английска публика като:
Herbie Hancock, D’Angelo, Sharon Jones & The Dapkings, Erykah Badu, Faithless, Groove Armada, Pharoah Sanders, McCoy Tyner, Mongo Santamaria, Ray Barretto, Jamiroquai, Brand New Heavies, De La Soul, James Taylor Quartet и много други.
Професионализмът му води до основаването и ръководенето на нови музикални компании и фестивали като Beachdown Festival (Брайтън, Великобритания) и AGMP.
Eйдриан Гибсон основава Freestyle Records през 2004 и досега е издал 150 записа/плочи с различни стилове музика: джаз, соул, фънк, диско, хип хоп, дръм енд бейс, латинска и бразилска музика, фюжън, брейк бийт. Компилирал е албуми за Universal, Strut, Nascente, Fania др.

На 12-ти (Четвъртък) Март 2009 год. от 22:30 часа Love & Happiness Music има честта и удоволствието да ви представи тези музикални артисти за първи път в България, в Cabaret/Club Mascara в сградата на софийската Опера на ул.”Г.С.Раковски 113”.

Сподели в: