Гледайте спектакъла "Следобедни игри" и през декември в "Сълза и смях"

Спектакълът "Следобедни игри", чиято премиера в НДТ "Сълза и смях" през октомври премина изключитено успешно, ще се играе и през декември в София отново на сцената на театъра.  Предпразнично ще можете да наблюдавате психологическата драма съответно на 7 декември, 29 декември и през новата година – на 16 януари.

Повече подробности очаквайте скоро!


Четете репортаж от премиерата

Уляна Чан за "Следобедни игри"
Интервю с продуцента на продукцията Слав Бойчев

„Следобедни игри”
е последното дипломно представление на класа на проф. Снежина Танковска, който завърши тази година.

Един от актьорите – Слав Бойчев още по време на следването си създаде фирмата МОНТФИЗ АРТ ГРУП, чиято собственост са Актьорски школи МОНТФИЗ (в тях преподават Велко Кънев, Малин Кръстев, Мария Сапунджиева и др.)
Веднага след тазгодишното дипломиране на класа на проф. Танковска, МОНТФИЗ АРТ ГРУП откупи продуцентските права на „Следобедни игри” от НАТФИЗ и сключи договор с театър „Сълза и смях”.

България Арт Груп – новият продуцент на „Следобедни игри” – е дъщерна фирма на МОНТФИЗ АРТ ГРУП.
Представлението претърпява някои ключови промени по време на работата по второто издание.
Двама от актьорите са заменени. Боряна Трифонова, която в момента е в Пекин и учи магистратура „Глас и движение”, е заместена от Уляна Чан – студентка на проф. Стефан Данаилов.
Владимир Йорданов, който сега е във Великобритания и учи киноактьорство, е сменен с Тони Карабашев – ученик от последния клас на проф. Крикор Азарян.

Публиката, която в първото издание беше разположена П – образно на сцената, сега е в салона.
Един съвсем млад екип се впуска със свежа енергия в авантюрата, наречена театър.

България Арт Груп е най-новата театрална продуцентска компания в страната. В този смисъл спектакълът „Следобедни игри” е новаторство не само заради младия си екип. Той е нов импулс – сигнал за зараждането на закъснялата в България нова форма за произвеждане на театър – частното продуцентство.

   
Пиесата

Аржентинската писателка Рома Майо произхожда от полско еврейско семейство, емигрирало в Южна Америка по време на Втората световна война. Участва в детски театрални школи в Аржентина.Учи театър, рисуване, танци и керамика.Пише новели, детски приказки,сценарии за кино, телевизия и театрални пиеси.Участва в множество театрални проекти както в Испания така и в други страни.Получава награди за творчеството си в Бразилия, Венецуела, Колумбия, Канада, Италия, Испания и България.

Спектакълът
Следобедни игри е първата реализирана на сцена пиеса на Рома Майо и има огромен успех. Премиерата на спектакъла е през юни 1976 и той се играе с голям успех 18 месеца, след което е забранен от президента на Републиката. Печели награди Talia, Argentores  и Moliere през 1976 и моментално се превръща в хит.По същото време изданието на пиесата  подготвено от Talia е цензурурано от властите.Следобедни игри е пиеса, в която деца играят игрите на възрастните.Тези невинни детски игри бързо се трансформират в неописуемо насилие. От игра на игра се стига до убийство.Като на игра.

Сподели в: