Гласовете на Arena di Verona за първи път в България

По случай шейсет-годишния юбилей на световния тенор Калуди Калудов (Kaludi Kaludov) ще гостува Хора на Верона (Coro di Verona) – 29 май в зала 1 на НДК, София, от 19:00ч., като част от Салон на изкуствата НДК 2013, 30 май в ДКС „Васил Левски“, Велико Търново, от 19:00ч. и 1 юни във Фестивален комплекс, Варна, от 19:00ч.

CORO DI VERONA и Калуди Калудов ще изпълнят част от шедьоврите на Верди, които век и половина след своето създаване са напълно автентични, непроменени, в обичайния оперен репертоар. Верона, със знаменитата си Антична Арена, ще покаже своята сила и красота за първи път и в България с над 150 артисти на сцената.

От 80-те години и досега международната кариера на Калуди Калудов е възходяща и той е нареждан от ценителите на операта в челото на тенорите в света. Пял е в Ла Скала в Барселона, Виенската Щатсопер, Цюрих, Женева, Театро Колон- Буенос Айрес, Япония, Австралия, Филаделфия, Земпер опера в Дрезден, Дойче щатс опера Унтер ден Линден Берлин, Дойче опера Берлин, Театро ла Фениче във Венция и много други водещи театри по света. Изпълнявал е главните тенорови партии в опери на Верди, Пучини, Маскани, Бизе, Леонкавало и др. Сега Калуди Калудов ще участва заедно със солистите Анна Дитри (Anna Dytry) – сопран, Елена  Чавдарова – Иса – мецосопран и Юлиян Константинов – бас, с изключителното участие на гласовете от Арена ди Верона и Русенската филхармония, под диригенството на Найден Тодоров, музикант на годината 2012.

Билетите са в продажба от утре – 11 април и са на цени от 20 до 60лв. и ВИП от 80 до 100лв.

Билети се продават на Билетен център НДК, на Туристически Информационен Център Велико Търново, на касата на Фестивален комплекс Варна, на касите на магазини Пикадили, Германос, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн в системата на Eventim.bg.

Сподели в: