"Героичната шесторка" – нова приключенска комедия за деца

На 23 януари по кината тръгва номинираната за Оскар компютърна анимация "Героичната шесторка". Най-новото приключение на Дисни ще пренесе зриетлите в града на бъдещето Сан Францтокио, където група млади компютърни гении ще се обединят, за да спрат нарастващата над града опасност от унищожение. Филмът е вдъхновен от едноименния комикс на Марвел. В дублажа участват актьорите Станимир Гъмов и Иво Аръков.

Жанр: анимация, екшън, комедия                                
Озвучен от:Иво Аръков, Стефан Сърчаджиев
Режисьори: Дон Хол и Крис Уилямс
Продуцент: Рой Конли

Студиото,което създаде „Замръзналото кралство“  представя ГЕРОИЧНАТА ШЕСТОРКА, изпълнена с екшън приключенска комедия за близката връзка, която се създава между Беймакс, огромен надуваем робот и детето-чудо Хиро Хамада. Когато катастрофално събитие сполита града Сан Францтокио и катапултира Хиро в епицентъра на опасността, той се обръща към Беймакс и неговите добри приятели: пристрастената към адреналина Гоу Гоу Тамаго, чистникът Уасаби, гениалната химичка Меден Лимони запалянкото Фред. Решен да разбули загадката, Хиро превръща приятелите си в банда супер герои от най-ново поколение, наречени Героичната шесторка.

Филмът е вдъхновен от едноименния комикс на Марвел и представя вълнуващ екшън с всичката сърдечност и хумор, които публиката очаква от Уолт Дисни. Режисиран е от Дон Хол („Мечо Пух“) и Крис Уилямс („Гръм“), а продуцент е Рой Конли („Рапунцел и разбойникът“).

Уолт Дисни („Замръзналото кралство“) поднася ГЕРОИЧНАТА ШЕСТОРКА, изпълнена с екшън приключенска комедия за близката връзка, която се създава между огромния надуваем робот Беймакс, и детето-чудо Хиро Хамада, които се обединяват с група приятели, за да създадат банда хайтек герои.

Бележки:

• В създаването на“Героичната шесторка“ отново участват българи. Това са: Светла Радивоева (аниматор) и Ива Ичевска (художник по осветлението);
• „Героичната шесторка“ е 54-тия филм на Уолт Дисни.
• Ветеранът в Дисни Дон Хол е режисьор на „Мечо Пух“ от 2011 г. и е автор на сценарии и/или сюжети за филми на Дисни, включително „Семейство Робинсън“, „Тарзан“ и „Принцесата и жабокът“. Крис Уилямс е режисьор на филма от 2008 г. „Гръм“, както и късометражния „Гостът на Глаго“. Уилямс е ключов участник в екипа сценаристи на „Мулан“ и е номиниран за наградата „Ани“ за изключителни индивидуални постижения като сценарист в анимационното кино за творбата си „Новите дрехи на царя“.
• Продуцентът Рой Конли има сред участията си за анимационната студия Уолт Дисни хита от 2011 г. „Рапунцел и разбойникът“, както и „Гърбушкото от Нотр Дам“, „Херкулес“, „Тарзан“ и „Планетата на съкровищата“.

Филмът излиза по екраните от 23 януари в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX!

Сподели в: