Гергана Мишленкова и Цветелина Брешкова ще изнесат концерт в София

Гергана Мишленкова (флейта) и Цветелина Брешкова (китара) ще изнесат концерт на 31 октомври 2008 г. в арт център Алтера, Интерпред (бул."Драган Цанков" 36). В програмата са включени Й. С. Бах – Сюита BWV 997 (версия за китара и флейта), А. Пиацола – История на тангото. На концерта, който ще започне в 19 часа, ще участва и Илия Граматиков (музикален теоретик).
Цената на билетите е 3 – 5 лева.

Гергана Мишленкова (флейта
). Започва да учи флейта на 10 години при Симеон Шишев – флейтист в оркестъра на БНР. В неговия клас завършва средното си образование в НМУ "Любомир Пипков”. В НМА "Панчо Владигеров” защитава бакалавърска и магистърска степен в класа на проф. Лидия Ошавкова. През годините си на обучение свири в различни камерни ансамбли и оркестри, изнася солови рецитали, била е солист на Студентския оркестър на НМА. Награди: Първа награда от конкурс за духови инструменти Стара Загора (2001); Специална награда за виртуозно изпълнение "Музиката и Земята” (2006). Участва в майсторските класове на: Андраш Адорян, Волфганг Шулц, Емануел Паю, Филип Бернолд и др. Посещава международни флейтови симпозиуми, фестивали и конкурси в Рим, Истанбул, Прищина и др.

Цветелина Брешкова (китара).
Свири на класическа китара от 8-годишна възраст. Завършва НМУ "Любомир Пипков” в класа на Столина Добрева и бакалавърска степен в НМА "Панчо Владигеров” при Росен Балкански. Предстои й дипломиране с магистърска степен в НБУ при Столина Добрева. Свири в различни камерни ансамбли и оркестри, изнася солови рецитали. Награди: два пъти Втора (като солист) и веднъж Първа награда (в раздела камерна музика) на 3-ти, 6-ти и 7-ми национален фестивал за класическа китара "Акад. Марин Големинов” гр. Кюстендил (1999, 2002 и 2003); Втора и Първа награда от 13-ти и 14-ти международен фестивал за класическа китара гр. Гоце Делчев (2000 и 2001). Участва в майсторските класове на Герхард Райхенбах, Андреас фон Вангенхайм, Ева Фампас, Ваня Миланова. От една година преподава класическа китара и камерна музика в НМУ "Любомир Пипков”.

Илия Граматиков завършва НМУ "Любомир Пипков” със специалност пиано. В момента специализира музикална естетика и хорово дирижиране в НМА "Панчо Владигеров”. Специализирал е и арт мениджмънт, PR и продуцентство в музикалните изкуства в НБУ. В годините 2003 – 2005 работи като сътрудник, музикален редактор, автор и водещ на предавания към редакция "Класическа музика” на програма "Христо Ботев” на БНР. От три години се е посветил на създаването, организирането и осъществяването на Салон за музика и рефлексии в творчески тандем с Николай Колев (културолог и философ). Периодично публикува критически материали за изкуство (предимно за музика), участва в теоретични конференции (локални и международни) и културни дебати.

Сподели в: