Георги Любенов прави медиа клуб

Още със старта на ТВ2 на 25 ноември миналата година, от екипа на телевизията обещаха, че това е само началото и с течение на времето програмата ще се разширява и обогатява. Новата година започна с предаването на проф. Юлиан Вучков „Времена и нрави”, а през месец март ТВ2 стартира със сериозна публицистика в лицето на Георги Любенов и започва да изпълнява обещанията дадени на зрителите.

Георги Любенов започва да води свое предаване по ТВ2. От 1 март тази година, всяка събота, на живо в студиото ще гостуват главни редактори и влиятелни журналисти, които ще анализират най-интересните теми от изминалата седмица. Предаването е с работно заглавие “Параграф BG” и ще бъде седмичният обзор на ТВ2, където освен журналистите, в ефир ще звучат и зрителите, които ще могат да задават въпроси, да коментират или просто да изразят мнението си. „Отдавна подготвям това предаване, знам че е много различно от всичко, което съм правил, но съм убеден в успеха му. Прието е, че журналистите и особено главните редактори са хората, които знаят всичко или поне „нещо тайно”. Затова ние ще ги провокираме да го кажат. Нещо повече, за първи път в ефир и зрителите ще имат достъп до тези хора, да разговарят с тях или да зададат своите въпроси”, разяснява концепцията на предаването Георги Любенов.

Георги Любенов е роден е на 25.02.1976 г. в гр. София. През 2000г, завършва "Българска филология" в СУ „Св.Кл.Охридски”, а през 2006 г. "Театрознание" в НАТФИЗ „Кр.Сарафов”. През 1993 година попада в Младежката редакция на БНР, където води предаване за учениците, а от 1995 година е водещ в програма „Хоризонт” на редица предавания: „Супер събота”, „Хора, пътища, автомобили”, „Нощен Хоризонт”, „Хоризонт следобед”, „Хоризонт за вас”. 10 години е водещ на обедното предаване „12+3”.
Телевизионният му опит започва в БНТ през пролетта на 1998 година, когато Люба Кулезич го кани за лице на кинопредаването „24 квадрата” на което е водещ повече от 3 години. На 1 март 2002 година се излъчва брой първи на радио-тв предаване „Полет над нощта”, на което Жоро Любенов е автор и водещ близо 6 години. Негов режисьор е проф. Хачо Бояджиев

От 1 ноември 2007 година Георги Любенов е част от екипа на ТВ2, където е главен редактор „Публицистика”.

Сподели в: