Георги Калоянчев и Стоянка Мутафова блестят на Алеята на славата

Известните артисти и любимци на поколения българи – Георги Калоянчев и Стоянка Мутафова ще са първите актьори със свои звезди на Алеята на славата в София. В навечерието на Международния ден на театъра двете театрални легенди ще открият звездите със своите имена на алеята пред кино „Арена Младост". Официалното откриване ще се състои на 26 март (четвъртък) 2009г. от 14.00 часа.

Стоянка Мутафова и Георги Калоянчев са двама от основателите на Държавния сатиричен театър, в който играят и досега. И двамата артисти са били за известно време в Народния театър, но сърцето им остава в любимия жанр – сатирата. Именно със сатирични и комедийни образи най-често се свързват имената на двамата легендарни с таланта и ролите си актьори.

Осем членно жури избира кои да са известните българи със своя звезда на родната алея, като критерий е тези личности да са уважавани българи от най-различни области, доказали своя професионализъм и ерудиция. В основата на идеята е да се съберат на едно място имената на хората, които са прославили страната ни по света. Досега със свои звезди на българската Алея са отличавани Лили Иванова,Валя Балканска,  Христо Стоичков и Димитър Бербатов,  Вежди Рашидов, Теодосий Спасов, сестри Малееви и други.

Сподели в: