ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ – Животът в скулптура

Галерия „Сезони” представя Георги Георгиев  – млад и талантлив български творец с динамично и последователно развитие

Той е сред студентите на проф. Емил Попов, във водената от утвърдения скулптор школа в  Националната Художествена Академия.

Проф. Емил Попов пише за настоящата изложба: „Георги Георгиев представя поредната си творческа изява в галерия „Сезони“ с мото, което отразява дълбоко творческия му характер. „Животът в скулптура“ – кратка, ясна и изчерпателна концепция. Проследявайки годините, през които той реализира себе си като скулптор, а те не са много след  Академията. Мога спокойно и с радост да кажа, че Георги е от малцината млади колеги, които считам за работещи успешно. Подкрепям думите си, като изтъкна фактите, които стоят в биографията му. В трудното време на днешната реалност, както за материално съществуване и работа, така и в определянето на творческата територия, той намира своята безпогрешно, като следва импулсите на живота, които творческата му нагласа диктува. Затова и темите естествено идват от непроменливите източници за правене на изкуство ( в случая пластически образ).

Любовта и семейството, видяни по някога през литературните им превъплащения от класиката, а също и в енергията на човека в различни състояния от спортния устрем до сблъсака му с природната стихия и съдбата. Пластиката на тези творби е жива и богата. В нея могат да се прочетат  и професионалната опитност и спонтанното преживяване. Техническите му умения и похвати също щастливо реализират творческите импулси, като доказват наличието на безспорния му потенциал.

Най-значими постижения в досегашната реализация на Георги, безспорно са двете му участия в Китай  през 2016 и 2017 г. на мащабни международни скулптурни форуми, в които той се представя след селекция на домакините по един изключително убедителен начин, като осъществи в бронз свойте работи оставащи  в тези колекции. Трябва да спомена и 6-те му участия в Дания на международни скулптурни симпозиуми, както и на национални такива у нас. Георги Георгиев има също и самостоятелни изложби в галерия „Арт 36“ – София и галерия „Възраждане“ – Пловдив. Всичко това доказва, че в творческото скулптурно пространство на България има още един млад, енергичен талант, на когото и на семейството му от сърце желая здраве и успешна работа.“

Емил Попов – склуптор

Сподели в: