"Геният" – премиера на филма и книгата

Официалната българска премиера на филма „Геният” ще се състои на 11 октомври, вторник, от 19:00 ч. в зала 1 на НДК. Прожекцията ще бъде предшествана от представяне на едноименната книга, подписана от майстора на биографичния жанр А. Скот Бърг.

Филмът е част от програмата на второто издание на кино-литературния фестивал CineLibri 2016, който събира заедно филмитие и книгите, организиран от издателство "Colibri".

* * *

Концентрирал енергията на цяло съзвездие от актьори, „Геният” се нарежда сред най-обещаващите екранизации тази година. Филмът вече има отличия от Международния кинофестивал в Берлин – номинации за най-добър първи пълнометражен филм и „Златна мечка” 2016 за режисьора Майкъл Грандейдж.

Геният” се превръща в литературна сензация още с излизането си през 1978 г. и грабва Националната награда за литература на САЩ. Биографичната драма проследява живота и кариерата на легендарния американски литературен редактор Максуел Пъркинс (1884 – 1947), работил със светила като Ърнест Хемингуей, Франсис Скот Фицджералд и Томас Улф. Колин Фърт се превъплъщава блестящо в ролята на Пъркинс, Джъд Лоу влиза в кожата на Томас Улф, Гай Пиърс е Скот Фицджералд, а Доминик Уест изгражда образа на Ърнест Хемингуей. Ослепителната Никол Кидман вдъхва живот на не по-малко интригуващ персонаж – този на дизайнерката на костюми Алайн Бърнстейн.

В рамките на фестивала екранизираните книги ще се предлагат с празнична отстъпка в размер до 30 % от коричната цена.

Не пропускайте премиерата на една от най-амбициозните и обещаващи екранизации на годината! Билети за прожекцията в зала 1 можете да закупите на касите в НДК и на www.ticketportal.bg.

Допълнителна информация за филма, книгата и прожекциите по дни, киносалони и градове ще намерите тук www.cinelibri.com 

Вижте още:

"Геният" – премиера на филма и книгата

Фредерик Бегбеде открива фестивала за кино и литература CineLibri 2016

Сподели в: