"Генезис" разби "Агент Солт" в боксофисите

Последният филм на Кристофър Нолан – "Генезис" (Inception) покори американските боксофиси в първите си два уикенда, оставяйки филма с Анджелина Джоли "Агент Солт" на втора позиция.

Психо трилърът "Генезис", който върви по родните екрани от 23 юли, е дело на режисьора на "Мементо" и "Черният рицар" – Кристофър Нолан. Освен режисьор, Нолан е автор на сценария и продуцент на филма.

"Генезис"
Дон Коб (Леонардо ДиКаприо) е умел крадец, най-добрият в опасното изкуство на извличането: кражба на ценни тайни от дълбините на подсъзнанието по време на сън, когато мозъка е най-уязвим. Рядката дарба на Коб го е превърнала в играч, обект на завист в този коварен нов свят на корпоративен шпионаж, и същевременно в беглец, изгубил всичко, което е обичал някога.  Коб получава възможност за изкупление. Една последна задача може да му върне изгубения живот, но само ако направи невъзможното – генезис. Вместо удар, Коб и екипа му трябва да извършат обратното – задачата им не е да откраднат идея, а да създадат такава. Ако успеят, това ще е перфектното престъпление.
   
Обаче нито доброто планиране, нито опита могат да подготвят екипа за опасния противник, който изглежда предвижда всеки техен ход. Враг, който единствен Коб може би е видял да се задава.

В ролите: Леонардо ДиКаприо, Кен Уатанабе, Джоузеф Гордън-Левит, Марион Котияр, Елън Пейдж, Том Харди, Силиан Мърфи, Том Беринджър, Дайлийп Рао, Майкъл Кейн

За продукцията

Режисьорът и продуцент, Кристофър Нолан признава, че създаването на света „Генезис”е започнало почти десетилетие преди самия филм. „Преди около десет години, бях очарован от темата за сънищата, от връзката между живота ни извън и по време на съня. Винаги съм намирал за интересен парадокса, че всичко по време на съня, независимо дали внушава страх, щастие или е фантастично, се създава от ума в момента, в който се случва. Това показва колко необикновени са възможностите на въображението. Започнах да обмислям приложението на всичко това в мащабен екшън филм с човешки измерения.”

“Генезис” се гради върху схващането, че е възможно сънищата да бъдат споделяни….сънища, създадени да изглеждат и да се усещат като действителността, докато си в тях. В това състояние, най-големите и ценни тайни на човека могат да бъдат отнети. „В сърцето на филма стои представата, че идеята е най-устойчивият и могъщ паразит. Той винаги оставя следа някъде в ума. Мисълта, че някой може да има способността да навлезе в пространството на съня в чисто физически смисъл е завладяваща.”, обяснява Нолан. 

Сподели в: