Галерия "Аросита" представя изложба на Джон Нортингтън

Галерия Аросита има удоволствието да ви покани на изложбата на Джон Нортингтън „След огъня…”, алуминий и дърво, която може да видите до 10 юли (петък) 2009г.

Джон Нортингтън стъпва за първи път на българска земя през юни 2007, за да вземе участие на Фестивала «Процес – Пространство», който се провежда всяка година в Балчик.  Роден е в Сан Диего, завършва скулптора в Художествената Гимназия в Канзас Сити, където живее и работи през последните 10 години. В момента преподава и завършва магистратура в Университета Делауеър  2008-2010 г. Тази година Джон бе поканен на симпозиум за скулптора и керамика в град Брацигово, който се проведе между 19 и 29 юни. Скулптурите от симпозиума ще бъдат изложени в парка на Търговище.

“Гледайки материалите, с които работя, аз ги свързвам с определен период от време – камък, дърво, метал са едно в историята на миналото или бъдещето. Моите творби се намират някъде между новите технологии и природата, търсейки отговори на въпроси от миналото – има ли пространство или време в което природата и технологиите биха могли заедно да съществуват или взаимно да се унищожават”, казва авторът Джон Нортингтън.

Сподели в: