Галерия Аросита за И аз мога

Галерията организира поредица изложби, в подкрепа на инициативата и децата с множествени увреждания.

Съвместната дейност на И аз мога и Аросита стартира на 10 Април 2009 г. от 18:00 ч. с изложбата на Невена Ваклинова – „НЕ-СМЕТ-НО” в галерията на ул. Врабча 12-Б.
Авторката на скулптури, инсталации и осветителни тела е първата, която се ангажира социално, като дарява процент от продажбата на своите произведения. Средствата се набират във фонд за създаване на следващ Медицински център за деца с увреждания.

През последната година Невена експериментира усилено с найлон, защото смята, че „този материал ни обгражда от всякъде и ако ние не направим нещо по въпроса скоро ще ни задуши”.
Със серията найлонови ангели, Невена иска да провокира хората да започнат да забелязват найлоновите торбички, които се ветреят навсякъде. „Те са до такава степен неизменна част от нашия пейзаж, че са станали невидими.”- смята авторката.

Откриването на изложбата ще бъде съпроводено от музикален пърформънс на алтернативната група „Квантон”. Нейните членове всеки път са в различен състав и използват необичайни и експериментални  музикални инструменти.
Част от инсталацията „НЕ-СМЕТ-НО” е и мултимедиен филм на същата тема, който ще бъде показан на откриването.

Очаквайте още автори с изложби в Аросита за И аз мога.

Сподели в: