Галаконцерт в памет на Лучано Павароти – на 7 октомври в НДК

Галаконцерт в памет на големия оперен артист Лучано Павароти организира за първи път у нас Фондация “Национална опера и балет”. Той ще се състои на 7 октомври 2008 г. от 19 часа в зала 1 на НДК под надслов “Един живот за операта и нейните приятели”. В него ще участват  оперните звезди Фабиана Браво (Аржентина) – лауреат на конкурса “Павароти” – Ню Йорк, Христина Ангелакова, Калуди Калудов, Петър Данаилов, Русалина Мочукова, Даниела Дякова, австралиецът Марк Фаулър, Веско Пантелеев – Ешкенази (соло цигулка), Веса Тонова и Трифон Митев (солисти на балета) и поп изпълнителите Лили Иванова, Мария Илиева, Мариана Попова, Васил Петров, Миро, Дани Милев. Диригент е Иван Кожухаров, а режисьор – Христо Симеонов.

За първи път в България се прави такъв концерт с участие на толкова изявени оперни и поп певци, обединени от идеята да поднесат този подарък на родната публика и да се поклонят заедно пред един от титаните на световния оперен театър, отбелязвайки една година от неговата кончина. Програмата ще включва арии и дуети от популярни опери, италиански канцонети и песни, подбрани и аранжирани специално за случая.

“Страшно съм радостна от това събитие. Занимавайки се с организацията на този концерт, се чувствам като че ли с 30 години по-млада”, каза на пресконференция Христина Ангелакова. “Имаме щастието в този спектакъл да участват най-талантливите и интелигенти, отворени към експеримента”, допълни тя. Идеята на организаторите е този концерт да стане традиция.

“За мен е огромна чест, че ме поканиха да участвам в такъв музикален проект. Това е огромно предизвикателство и съм безкрайно щастлива”, сподели певицата Мариана Попова.

Сподели в: