Гай Кавазаки и "Изкуството да стартираш бизнес 2.0"

Гай Кавазаки е главният евангелист на Canva, основател, партньор и предприемач в Garage Technology Ventures. Съосновател на Alltop.com, "онлайн списание за всички популярни теми в интернет". Преди това е бил член на екипа на Apple. Кавазаки е автор на осем книги – сред тях са "Проверка на реалността", "Как да побъркате конкурентите си", "Правила за революционери", "Да продадеш мечтата", "Изкуството да очароваш". Той притежава бакалавърска степен от Университета Станфорд и магистърска степен от Университета UCLA, освен това е Доктор Хонорис кауза от Колежа Бабсън.

Единайсет години след излизането на "Изкуството да стартираш бизнес" Гай Кавазаки решава да обнови и допълни изданието, за да го направи актуално за настоящата бизнес среда. Резултатът от огромните му усилия е напълно интегрирана и нова версия, която е с 64% по-обемна от първата.

Целта на Кавазаки е проста: "Искам да ви улесня в правенето на бизнес. Мечтая си, когато един ден умра, хората да казват: "Гай ме вдъхнови". Освен това желанието ми е възможно най-много хора да изричат тези думи".

През последните години в бизнеса настъпиха земетръсни промени. Много от базовите елементи на стартирането вече са по-лесно постижими, по-евтини и по-достъпни. Бизнес плановете са излишни, а краудфъндингът е приложимата алтернатива на ухажването на инвеститори. "Облакът" прави базовата инфраструктура лесно достижима за почти всяка една нова компания. Книгата ще ви покаже как ефективно да използвате всички тези съвременни инструменти и как да овладеете вечните предизвикателства: да изградите силен екип, да създадете страхотен продукт или услуга и да се изправите срещу конкуренцията.

"Много по-лесно е да правиш нещата правилно от самото начало, отколкото да ги поправяш по-късно. На този етап формирате ДНК-то на вашия стартиращ бизнес – генетичния код, който остава за постоянно. Ако обърнете внимание на няколко основни въпроса, ще можете да изградите стабилна основа, а това, от своя страна, ще ви даде възможност спокойно да се концентрирате върху големите предизвикателства", съветва Кавазаки читателя още в първата глава от книгата си.

"Изкуството да стартираш бизнес 2.0" е безценен наръчник за всеки, който се интересува от предприемачество и новаторски бизнес модели. След като ви спечели с характерното си чувство за хумор, Кавазаки ще ви покаже правилната посока за развитие и ще ви напътства през целия път до успеха.

Независимо дали сте бъдещ предприемач, собственик на малък бизнес, работите за голяма компания или за нестопанска организация, ще се сблъскате с теми като иновациите, подбора на персонал, набирането на капитал и създаването на марка. 

И както Гай обича да казва: "Да си предприемач, е състояние на духа, а не длъжностна характеристика". Неговата книга ще ви даде възможност да осъществите щурите си идеи и да минете с лекота през приключението "стартиране на бизнес", което е по-скоро изкуство, отколкото наука.

Сподели в: