"Газпром. Зловещата империя" от Юрген Рот

Поредното интригуващо заглавие, с което издателство „Ентусиаст“ зарадва своите читатели за XXXI панаир на книгата e документалният трилър от разследващия журналист Юрген Рот – „Газпром. Зловещата империя“. Авторът, който предизвика огромен интерес в България с книгата си „Новите български демони“, изобличавайки емблематични фигури от политическия и икономически живот у нас и обвързаността между висшите етажи на властта и престъпния свят, в новата си книга изважда на светло шокиращи факти за безкрупулни манипулации и измами, с които се лъжат потребителите и се изнудват цели държави. „Газпром“ е третата книга на Рот, която излиза в България. Творбата е написана в документално-публицистичен стил на базата на дългогодишни изследвания и разкрития, направени от автора, чиито твърдения и заключения се основават на достоверна информация, получена от документи или надеждни източници. Книгата е интигуваща и въпреки многобройните имена, събития и факти се чете леко, като криминале. По тази причина критиците я наричат „документален трилър за „Газпром“. В нея авторът с ясни и обосновани тези развенчава мита за „нормалния енергиен концерн“.

В национален и в международен план името на „Газпром“ се свързва с корупция, изнудване, пране на пари, прехвърляне на капитали в офшорни зони и укриване на данъци. На отговорни постове в концерна работят бивши офицери и агенти на КГБ. Няма друга компания с толкова власт и влияние по света, постигнати включително и благодарение на някои „приятели“ на най-силния човек в Русия – Владимир Путин. Но каква точно роля играе Путин? Кои са хората, които дърпат конците в „Газпром“, и какви връзки имат те в Германия и Европа? С какви мрежи разполага компанията и защо европейските правителства безропотно се подчиняват? Авторът на бестселъри Юрген Рот разкрива зависимостите и назовава „кукловодите“. Среща се с посветени, които за пръв път проговорят за машинациите на империята „Газпром“. Защото и тя споделя отговорността за това, че в Русия се потъпква свободата на словото и няма демократична култура. За Рот е налице пагубен съюз между икономическа и политическа мощ. Той смята, че без „Газпром“ Путин няма да е това, което е. И „Газпром“ без Путин няма да е това, което е. Те не могат да бъдат разделени.“

„Газпром. Зловещата империя“ както и останалите книги на Юрген Рот се превръща в световен бестселър. В своите творби той смело и безкомпромисно разобличава организираната престъпност, мафиотските структури и срастването им с политическите кръгове както в бившите комунистически страни, така и в Западна Европа и други държави по света. Обект на разследванията му са и икономически престъпления и корупционни практики. Голяма част от своя труд Рот заснема като телевизионни документални филми с акцент върху Източна Европа, Германия и международния тероризъм.

За Юрген Рот

Юрген Рот е роден през 1945 г. в Германия. По професия е разследващ журналист, занимаващ се с разследвания на организираната престъпност, мафиотските структури и срастването им с политическите кръгове както в бившите комунистически страни, така и в Западна Европа и други държави по света. Обект на разследванията му са и икономически престъпления и корупционни практики.
Автор е на много статии и книги. Известен е като обективен и почтен журналист, който проверява многократно и от различни аспекти получената информация и се позовава само на потвърдена от достоверни източници информация.

Първата му книга, издадена у нас, е писана специално за България – „Новите български демони“. През 2010 г. на български език излезе и нашумялата „Гангстерска икономика. Как организираната престъпност ни изкупува“. Други известни заглавия на Юрген Рот са „Олигархът“, „Мрежите на терора“, „Мръсни ръце“, „Гангстери от Изтока“, „Кланът Германия“, „Мафиотската държава Германия“, „Нечестна игра“.

Дата на излизане: 4 декември 2012 г.
ISBN: 978-619-164-020-1
Обем: 312 с.
Корица: мека
Формат: 14 х 21 см
Цена: 15,00 лв.

Сподели в: