В Cinema City панда ще ни учи да празнуваме природосъобразно

В Cinema City този уикенд посетителите ще посреща пандата на WWF, която ще ги информира как да празнуват Коледа и Нова година природосъобразно, а също така и с какво могат да помогнат за опазването на дивата природа. Разбира се, всички желаещи ще могат да си направят снимка с пандата и златния компас от едноименния филм между 12 и 19 ч. и в двата дни.

Световният фонд за дивата природа (WWF) е глобален партньор на филма „Златният компас”, който се завърта в Cinema City само седмица след световната му премиера. Чрез филма фондът се стреми да привлече общественото внимание върху съдбата на полярните мечки и всички живи същества, засегнати от глобалното затопляне.

Филмът е  по първата книга от трилогията на Филип Пулман „Златният Компас”. Историята пресъздава фантастичен свят, в който вещици властват над севeрното небе, ледените мечки са най-смелите войни и всеки човек е свързан с дух на животно, толкова близо до него, колкото е и самото му сърце.

В този свят обаче, господства Магистериумът, който цели да подчини човешкия род. Може да му попречи единствено последният останал Златен компас – загадъчно и мощно устройство, което казва истината, разкрива какво другите искат да скрият и дори да променя бъдещето –  и детето, на което е съдено да го притежава.

Дванадесет-годишната Лира Белакуа (Дакота Блу Ричърдс) води необикновен живот на възпитаник на изтъкнатия Джордън Колидж. Измъквайки се без надзор, Лира кръстосва градските улици в лудо търсене на приключения с верния си приятел Роджър.
Светът на Лира се променя, когато нейният чичо лорд Азриел (Даниъл Крейг) предприема пътуване до Полярния кръг. Междувременно, слуховете за отвлечени на север деца стават реалност за Лира след изчезването на най-добрия й приятел Роджър. Тя се заклева да стигне на края на света, ако трябва, за да го спаси.

Съюзявайи се с джипсъни, мистериозната вещица Серафина Пекала (Ева Грийн) и тексаския авиатор Лий Скорбси, Лира се впуска в приключение, което ще я отведе през небета и океани до дивия север, където печели могъщ съюзник в лицето на благородния мечок в доспехи Лорек Борнисон (озвучен от Йън Маккелън), който се врича да й служи в нейния поход, докато надделее.

Повече за инициативата
Повече за дейността на WWF Дунавско-Кърпатска програма България

Сподели в: