В час по класическо кино – конкурс

Обичате атмосферата на класическия киносалон? Обожавате филмите от близкото и далечното минало? Очаровани сте от романтиката, която лъха от старите ленти и ви потапя в покрити от прах, но незабравими години? Можете да цитирате и на сън крилати фрази от култови продукции? В час сте по всички въпроси на Седмото изкуство – големи режисьори, актьори, сценаристи и всичко свързано с магията на киното?

В такъв случай това е вашият конкурс. Участвайте в него и затвърдете познанията си! Очакват ви и прекрасни награди от филмотечно кино Одеон и кинопоредицата на издателство Колибри "Амаркорд".

Всеки месец
имате възможността да участвате за една покана от филмотечно кино "Одеон" за цикъл от прожекции, свързани с определен филмов деец.
Всяка седмица издателство Колибри ще поставя на изпитание кинопознанията ви с въпрос, на който двама от авторите на правилни отговори ще  получат книга от поредицата "Амаркорд".

Да започваме 🙂


Въпросът на Одеон
:
Колко филмови версии са направени по романа "Опасни връзки" на Шодерло дьо Лакло?" Кои са техните режисьори? Коя версия се прожектира този месец в "Одеон"? Крайният срок за отговор е 19 март.

Въпросът на Колибри:

Кой е единственият филм на Алфред Хичкок, за който той не успява да заснеме желания от него финал и е принуден на творчески компромис? Крайният срок е 26 февруари.

Наградата: "Хичкок & Трюфо"

Адресът е познатият ви konkurs@kafene.bg. Очакваме писмата ви!

Успех на всички участници!

Участвайте за романа "Моите звезди" от Клаудия Кардинале"!

Сподели в: