„В търсене на форма” – изложба дърворезба

Дърворезбата е минало, бит и класика, която може да бъде представена днес по нов, различен и атрактивен начин пред съвременната аудитория.

Илиян Иванов споделя своя поглед в изложбата „В търсене на форма”, която ще бъде открита на 19.11.2018г. от 19:00ч. в The Art Foundation. Идеята на младия автор е чрез триизмерни, иновационни форми на пана и пластики да се покажат артистичните и същевременно практико-приложимите страни на това старо изкуство.

Защо точно форма? Формата е свобода, тя е навсякъде около нас, в съвременния свят и природата. Провокиран точно от нетипичните, нетрадиционни, заобикалящи го форми и тяхното взаимодействие, авторът е насочил мисълта си към един нов изказ, използвайки скулптурни похвати, иновативни композиции, меки преходи и контрасти.

“В търсене на форма – съвременна българска дърворезба” е авторски проект на Илиян Иванов за програма „Дебюти” на Национален фонд “Култура” и включва две изложби дърворезба, които ще се реализират в гр. София през 2018г. и гр.Пловдив – 2019г.

Идеята за проекта е породена от мотивацията да се открият и разпространят възможностите на дърворезбата да се вплете в съвременния начин на живот, да привлече вниманието на аудитория от различни възрасти и да доближи младото поколение към това изкуство.

Партньори по проекта са: Сдружение „Алтернативен свят Оренда”, The Art Foundation – гр. София, „Черно и Бяло” – списание за култура и свободна журналистика, Дружество на пловдивските художници.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Facebook събитие

Сподели в: