„Хронографът на доктор Коен“ – роман на Десислава Томова

На 31 октомври 2017 г. в 19.00 ч. в литературен клуб „Перото“ ще започне представянето на романа „Хронографът на доктор Коен“ от Десислава Томова, алумни на Нов български университет. Това е второ издание на книгата на български и представянето на испанската версия на книгата в България. Ще участва актьорът Стоян Алексиев и д-р Андрей Лешков.  Джазовите импровизации ще бъдат на Александър Нейчев-Саки.

Историята проследява живота на едно съвременно момиче между две държави – България и Испания. Разкрива вътрешния свят на един човек, който не може да се адаптира към обстоятелствата в света, в който живее и който непрекъснато търси своята идентичност.

От близо три месеца книгата „Хронографът на доктор Коен“ може да бъде намерена в нейната версия Kindle в Amazon.com.

Романът е издаден в Испания на испански – вторият по разпространение (след китайски) роден език и третият най-говорим език в света (след английски и китайски).

Испанската му премиера беше през месец юли в Барселона, а след това авторката го представи в два културни центъра в Малага. Книгата присъства в испански книжарници и библиотеки както и в Народна библиотека, Столична библиотека, библиотеката на НБУ, литературен клуб „ПЕРОТО“ в София.

Сподели в: