В тъмнината на Марлис Мелтън

Марлис Мелтън представя новата си книга "В тъмнината", която ще бъде издадена от издателство Хермес на 23 юли тази година.

Сюжетът на книгата разказва за корумпиран офицер, който се опитва да прикрие следите си. Правителствена агентка и командир от морските тюлени ще направят и невъзможното да го спрат … но ще успеят ли да преборят чувствата си?

Замаяна и упоена, Хана Гиъри се съвзема в килията на неизвестен кубински затвор. Тя е служител на Агенцията за борба с наркотиците и заедно с партньора си е по следите на висш военноморски офицер, продаващ американски оръжия на терористи. Отвлечена при последната си мисия, Хана трябва не само да се измъкне, но и да открие кой е убил колегата й.

Бивш играч от елитен американски футболен отбор, Лутър Линдстром е командир на елитен отряд морски тюлени. Задачата му е да спаси Хана, защото тя е единственият човек с достатъчно доказателства, които могат да разкрият вината на истинския престъпник.

Своята помощ предлага и агент от ФБР, а броят на замесените се увеличава. Оказва се, че корумпираният офицер е пионка в плановете на тайнствен манипулатор, известен само с прозвището си Индивида. Той продава без скрупули оръжие по цял свят на всякакви режими и организации, а властта му изглежда безгранична.

Дори на свобода, животът на Хана е поставен в опасност. Това, което тя не успява да предвиди, е привличането, което пламва между нея и мъжествения лейтенант. Лутър е свикнал сам да определя правилата – както в службата, така и в личния си живот. Той току-що е скъсал с годеницата си, която му е изневерявала. Последното нещо, което Лутър иска, е нова връзка, особено със самостоятелна и целеустремена жена като Хана. Нещата помежду им изглеждат обречени още в началото. И точно затова двамата правят и невъзможното, за да не се поддадат на привличането.

Разследването придобива неочаквани обрати, а потискането на желанията само разпалва страстта…

Сподели в: