В събота стартира техническата подготовка за концерта на Стинг

Остават броени дни до най-вълнуващото музикално събитие на това лято, което хилядите меломани очакват с огромно нетърпение – концертът на  Стинг на 7 юни, София, част от Symphonicity Tour 2011.

Преди броени дни стана ясно, че Стинг ще се срещне с 10 от най-верните си български фенове, които ще бъдат избрани измежду участниците в три игри, които ще се проведат единствено в Нова телевизия и радио станциите STAR FM и FM +. Печелившите ще имат изключителната възможност да се срещнат на живо с голямата звезда, броени часове преди той да излезе на сцената на стадион „Георги Аспарухов”, да разменят по няколко думи с любимия си музикант и да се снимат с него.

Техническата подготовката за събитието, ще стартира с пълна сила на 4 юни. За стриктното изпълнение на всички детайли, касаещи озвучаването, осветлението и техническите съоръжения, които са идентични за цялото турне, ще се погрижат чуждестранни специалисти, които ще бъдат подпомагани от нашите местни екипи от професионалисти. 

Огромният интерес към концерта на Стинг в София беше прогнозиран преди месеци. За информация на многобройните фенове, ограничен брой билети на цени само от 100 и 150 лева, могат да бъдат закупени от касите на Тиктпро  и неговите партньори, както и онлайн.

Във всеки един от градове, част от Symphonicity Tour 2011, седмици преди датата на съответния концерт са предвидени репетиции на симфоничните оркестри, които ще бъдат водени от едни от най-изявените съвременни диригенти. Вчера в зала България започнаха и репетициите на Софийската филхармония. Те се провеждат от един от най-талантливите, млади, американски диригенти – Челси Типтън. Въпреки дългия и уморителен полет, маестрото вложи максимална енергия и емоция в първият ден на репетициите, които продължиха повече от шест часа. Маестро Типтън сподели, че изпитва изключителна лекота в работата си с нашия оркестър. Тези репетиции включват и подготовката на родните музиканти за първата им среща със Стинг и младата диригентка Сара Хикс на концерта им в Букурещ, ден преди този в София. 

Сара Хикс
ще пристигне у нас в деня на концерта. Младата дама е първата жена диригент на Симфоничния оркестър на Минесота и ще дирижира по време на цялата европейска част на Symphonicity Tour 2011. 

Турнето на Стинг със симфоничен оркестър, оставя трайна следа у публиката в цял свят, а отзивите за всеки един от концертите са повече от блестящи. Българската публика нетърпеливо очаква да види на живо този прекрасен спектакъл, изпълнен с чувственост и много талант.

Вижте още:
По-малко от две седмици до концерта на Стинг
Специални микрофони за концерта на Стинг в София

Сподели в: